RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

«Jeg har ikke lyst til å være søplekjerringen din»

(Nettavisen/Politiet)
Sist oppdatert:
Den drapstiltalte May Lene Christiansen (22) forteller hvorfor hun drepte kjæresten med øks.

OSLO TINGRETT (Nettavisen): Mandag nektet May Lene Christiansen (22) og hennes venninne (23) straffskyld i Oslo tingrett der de er tiltalt for å ha drept Christiansens tidligere kjæreste, Hans Rickard Strømner, med øks. Christiansen hevder at hun drepte ham i selvforsvar fordi hun ble mishandlet i forholdet.

Christiansen fortalte at hun ble kjent med Strømner da de gikk på skole sammen i 2006.

- Vi var sammen med i en måned. Han slo opp etter måned og slo meg aldri i denne perioden. Senere møtte jeg han på Bøler, der vi pratet, og han fortalte at han fortsatt hadde følelser for meg. Etter hvert ble vi kjærester, men jeg var skeptisk, fortalte Christiansen i retten.

- Livet mitt var perfekt før jeg ble sammen med Rickard. Volden hans og det han gjorde med meg, gjorde meg mer innesluttet. Jeg følte meg alltid låst i et hjørne og var livredd for han, sier hun.

Christiansen fortalte at da hun fikk fast jobb og 300 000 kroner i årsinnekt måtte hun forsyne Strømner med hasj og mat. I retten fortalte hun at kjæresten etter hvert ble mer kontrollerende. I Oslo tingrett fortalte kvinnen om første gang hun ble mishandlet av samboeren.

Han sa jeg var feit og at han hatet meg. At det eneste han likte var rumpa mi. Så slo han meg i ryggen

- Jeg sa at jeg ville dø
- Jeg sa: «Jeg har ikke lyst til å være søplekjerringen din». Han løp da mot meg og klorte meg. Jeg prøvde å løpe ut, men han tok meg igjen i gangen. Han hadde kniv i hånda og løp mot meg. Det eneste jeg tenkte var å komme meg ut. Jeg trodde jeg skulle dø, sa hun i Oslo tingrett.

- Han dro meg ut på gulvet, kledde av meg, helte to liter h-melk over ansiktet mitt. Han sa jeg var feit og at han hatet meg. At det eneste han likte var rumpa mi. Så slo han meg i ryggen.

- Etter dette bandt han meg fast i stolen og rev av meg bh'en. Jeg var da helt naken og ble truet til å gå på gå på soverommet. Jeg skrek at jeg ville dø og ville hoppe fra et vindu på soverommet, men han holdt meg fast da jeg skulle hoppe. Etter dette roet han seg litt ned og hentet en pose frosne erter og la på ryggen min der han hadde slått.

- Jeg møtte bestevenninnen (tiltalte nummer to i saken, journ. anm) min senere. Rickard fortalte henne sin versjon av hva som hadde skjedd i korte trekk. Senere fortalte jeg henne den ekte versjonen, sier Christiansen gråtkvalt.

Han var grei når han var påvirket av hasj, men var ellers et uhyre jeg var redd for

Gjorde det slutt
Etter denne episoden gjorde hun det slutt.

- Jeg møtte likevel Rickard senere og han tryglet meg om å få meg tilbake.

De ble på nytt et par, men etter kort tid begynte Strømner, ifølge Christiansen, å bli svært kontrollerende.

- Han likte ikke at jeg dro ut. Han var grei når han var påvirket av hasj, men var ellers et uhyre jeg var redd for.

- Jeg ble slått i hodet ved flere anledninger og banket opp, noe som førte til at jeg blant annet måtte gå på krykker i en uke.

I retten fortalte Christiansen om flere voldsepisoder og seksuelle overgrep der hun ble slått og kvalt.

- Jeg ble slått i hodet ved flere anledninger og banket opp, noe som førte til at jeg blant annet måtte gå på krykker i en uke.

Christiansen fortalte om en kjæreste som ble mer og mer kontrollerende.

- Han skulle vite alt og jeg fikk ikke ha noen hemmeligheter for han. En dag presset han meg til å fortelle at jeg hadde fortalt venninnen min om volden. Da dro han meg inn i senga der han ble drept og kvelte meg lenge. Jeg var sikker på at jetg skulle død.

- I tillegg tvang han tvang meg til å lunsje hjemme hver dag. Hver gang han ble sint så slo han meg til han syntes jeg hadde fått nok. Så slo han litt til, fortalte Christiansen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere