Gå til sidens hovedinnhold

– Jeg har ikke sett noe lignende i mine 20 år som megler

Med en prislapp på 45 millioner kroner er den 419 m² store villaen med den 6,3 mål store tomten i Bjerkelia på Nordstrand blant det aller mest eksklusive på boligmarkedet i dag.

NORDSTRAND: Det er kun én bolig med en høyere pris på eiendomsmarkedet nå og den har bare halvparten så stor tomt.

– Jeg har ikke sett noe liknende i mine 20 år som megler, sier Anders Langtind i Eie Eiendomsmegling om eiendommen «Aasgaard» i Bjerkelia 17.

Langtind har spesialisert seg på salg av eksklusive boliger.

– Men denne eiendommen stiller i en egen divisjon, sier han.

Det er den prisbelønte pianisten Hanna Marie Weydahl som nå selger herskapsboligen på Nordstrand. Boligen har vært i familiens eie siden slutten av 50-tallet, forteller megleren og legger til at det er med et visst vemod arvingene nå selger.

– Det er en helt enestående, spektakulær eiendom. Jeg kjenner ikke til andre private boliger av dette slaget i Oslo, sier Langtind.

– Man blir helt målløs når man står der. Av utsikten, solforholdene, andedammen på tomten med 10–15 ender. Da jeg var der med selger kom det et rådyr gående over tomten, sier megleren.

Bjerkelia er på oversiden av Solveien, så tomten ligger høyt og har en spesielt godt beliggenhet med sol frem til klokken 23 på sommeren.

LES OGSÅ: Nordstrand-hytte solgt for 6,5 millioner kroner

Må pusses opp

Herskapsvillaen er 419 m² stor og har fem soverom.


HERSKAPELIG: Eier har tatt vare på villa "Aasgaard", men kjøper må påregne 8-10 millioner kroner for å få huset i tidsmessig stand.

– Eieren har tatt særdeles godt vare på huset, men den er jo noe utidsmessig. Det er ikke snakk om noe 2014-standard, badene er blant annet fra 60-70-tallet, sier Langtind og legger til:

– Men i denne prisklassen vil nok kjøper uansett ønske å pusse opp. Jeg regner med at kjøper må inn med 8–10 millioner kroner hvis man vil pusse opp hele huset i tidsmessig standard.

I løpet av det siste siste året har det vært håndverkere i huset med tanke på det forestående salget.

– Alt av stukkaturer og brystninger ser jo helt nytt ut, det er utrolig godt vedlikeholdt, sier megleren.

Anders Langtind forteller at det allerede har vært tre interessenter inne i bildet, før eiendommen ble lagt ut for salg.

– Det er jo en del folk i Nordstrand-området som kjente til eiendommen og visste at den skulle selges, forteller Langtind.

LES OGSÅ: Nå kan denne containeren bli din nye bolig

Kan ikke bygges ut

Eiendomsutviklere kan derimot se langt etter denne tomten. Med Bjerkelia 17 følger det nemlig et deleforbud.

– Hvis ikke hadde jeg hatt Neptune på tråden for lengst. Her kunne man fint ha plass til 30–40 enheter i form av rekkehus og tomannsboliger. Men det går altså ikke. De som kjøper må kjøpe for å bo og det er jo helt fantastisk å tenke på: at denne tomten får bli som den er, sier Langtind.

– Og de heldige personene som får kjøpe denne boligen, får Norges mest spektakulære eiendom. Det er ikke ofte takstmann og fotograf ringer meg rett etter oppdraget og er helt fra seg av begeistring, sier megleren.

LES OGSÅ:

Denne boligen gikk 2,6 millioner over takst

Slik er boligprisene i Oslo akkurat nå

Spår at boligprisenen i Solveien kommer til å øke betraktelig