Høyre-leder Erna Solberg mener vinklingen på intervjuet med henne i Dagsavisen tirsdag om Syria er «noe misvisende».

Det går fram av en pressemelding fra Høyre.

- Folkerettslig grunnlag
Dette er et intervju som ble gjort på lørdag, og innebærer ikke noe linjeskifte, presiseres det fra partiorganisasjonen.

- Jeg har ikke snudd i spørsmålet om norsk deltakelse i Syria, og har hele tiden sagt at det skal være folkerettslig grunnlag for eventuell militær maktbruk, sier Erna Solberg.

Høyre peker på at Solbergs kommentarer i Dagsavisen var en generell vurdering av at verdenssamfunnet ikke, gitt enhver utvikling på krisen, kan akseptere et fortsatt fastlåst Sikkerhetsråd.

Lærdommen fra Rwanda
Høyre og Erna Solberg sier at hvis krisen er stor nok, er verdenssamfunnet uansett moralsk forpliktet til å reagere, og viser til lærdommen fra folkemordet i Rwanda i 1994.

- Jeg har i alle intervjuer om saken gjentatt og gjentatt at det er lite sannsynlig at Norge kan eller skal bidra i Syria, sier Erna Solberg.

«Vekk fra FN-tvangstrøyen»
Oppslaget i Dagsavisen skapte raskt reaksjoner og utløste kommentarer.

«Erna Solberg på vei vekk fra FN-tvangstrøyen i Dagsavisen i dag. Bra!», skriver Minervas Jan Arild Snoen på Twitter.

«Så var vi i gang. Erna Solberg med ganske andre signaler enn Eriksen Søreide om å angripe Syria uten FN-mandat. Veldig uklokt», skriver SVs Snorre Valen.

«Erna Solberg er nå blitt flyvertinne på et bombefly på vei til Syria. Når skal politikerne skjønne at handlekraft ikke alltid er klokskap?», skriver Dagbladets John Olav Egeland på Twitter.

Følg Nettavisens liveblogg om valgkampen her. Delta med emneknagg #Valg13

HTML EMBED