16 år gamle Farah Baker bor et steinkast unna Shifa-sykehuset, som ble gjort kjent da de to norske legene Mads Gilbert og Erik Fosse rapporterte derfra under Gaza-konflikten i 2008 og 2009.

Siden den gang har det vært ytterligere to Gaza-kriger, hvor den siste pågår ennå.

Den palestinske tenåringen Farah Baker har nylig tvitret et bilde av seg selv hvor hun holder opp en plakat med følgende beskjed:

«Jeg er Farah Baker, Gaza-jente, 16 år gammel. Siden jeg ble født har jeg overlevd tre kriger, nå mener jeg det er nok».

Dokumenterer konflikten
16-åringen har gjort det til sitt kall å dokumentere konflikten fra sitt hjem på Gazastripen. Hun tvitrer om moskeen som er jevnet med jorden, skoler og sykehus som er bombardert og om niåringer som får operert ut splinter fra hjernen. Lidelsene er endeløse.

Farah og hennes seks år gamle søster befinner seg midt i krigssonen. Hjemmet deres blir ofte mørklagt som følge av israelske luftangrep. Fra soverommet sitt filmer Farah de israelske nattlige luftangrepene, og legger filmsnuttene ut på Twitter.

16-åringen, som har over 70.000 følgere, skriver at hun er redd for å dø.

Mandag var frykten reell da en rakett slo ned i en park i nærheten av sykehuset.

«Dette skjedde i mitt område. Jeg klarer ikke å slutte å gråte. Jeg kommer kanskje til å dø i natt,» skrev hun på Twitter den aktuelle natten.

De få øyeblikkene med glede, blir også dokumentert av Farah. I forrige uke tvitret hun om hvor fantastisk det var med en våpenhvile, fordi hun endelig kunne oppholde seg ute.

«25. juli. Det er våpenhvile i dag i tolv timer. Jeg skal ut i gatene og fortsette å gå, gå, gå helt til jeg blir utmattet og lengter hjem,» skrev jenta.

Mange døde barn
Farah legger også ut mange bilder av skadde og drepte barn. Så langt har konflikten krevd livet til minst 243 palestinske barn, ifølge FNs barneforbund (Unicef).

- Det reelle tallet er trolig høyere, men man har ikke fått alle ut av ruinene, opplyser kommunikasjonsrådgiver i Unicef, Helene Sandbu Ryeng, i en presseuttalelse tidlig onsdag.

Unicef anslår at 270.000 barn på Gazastripen har behov for umiddelbar krisehjelp.

Mange av barna er også på flukt, ettersom palestinere har evakuert områder som Israel har advart om at de vil angripe.

«Hvor skal vi gjemme oss fra denne onde verden? Kanskje graver er det tryggeste stedet. Men hus i Gaza, som er utrygge, er som graver fordi de alltid er mørke som følge av strømbrudd. Og når et hus blir bombet, så blir mennesker begravd i ruinene. Så selv graver blir utrygge. Hvor skal jeg gå?!» skrev Farah 24. juli.

(Artikkelen fortsetter under bildet).

- Skyter mot seg selv
Sist mandag ble tolv barn drept i et rakettangrep på en lekeplass i flyktningleiren Shati ved stranden i Gaza. Samtidig var det en rakett som slo ned like ved Shifa-sykehuset.

Den israelske hæren (IDF) hevder imidlertid at det var militante palestinere som avfyrte de aktuelle rakettene. IDF har også frigjort satellittbilder som angivelig beviser at det var palestinere selv som sto bak rakettangrepet.

- Dette flyfotoet viser banen til de fire terroristrakettene, som ble fanget opp av IDFs radarer og sensorer, som ble avfyrt i angrepene som resulterte med at én av dem traff Al-Shifa sykehuset og én traff flyktningleiren Shati. Når det gjelder de to andre rakettene, så landet én i havet og en annen ble uskadeliggjort på vei mot byen Ashkelon, opplyser IDF i en presseuttalelse.

(Artikkelen fortsetter under bildet).

- Uproporsjonalt
Konflikten på Gazastripen fortsetter onsdag morgen med uforminsket kraft. Minst 20 mennesker ble drept i et israelsk angrep mot en FN-skole i Gaza tidlig onsdag, opplyser medisinske kilder til nyhetsbyrået AFP.

Krigen har vart siden 8. juli. Til sammen 1220 palestinere, 53 israelske soldater og tre sivile israelere er blitt drept.

Utenriksminister Børge Brende (H) sier at Israels beskyttelsesbehov ikke kan rettferdiggjøre de voldsomme ødeleggelsene på Gazastripen.

- Nok er nok, Israels angrep er uproporsjonale, sier Brende til NTB.

- Jeg kan ikke forstå at Israel kan oppnå større sikkerhet ved å legge livsgrunnlaget til 1,8 millioner mennesker i ruin. Jeg tar også sterk avstand fra militante gruppers rakettangrep mot Israel, sier utenriksministeren.