NEW YORK (Nettavisen): – Det kommer til å bli opptøyer om Donald Trump blir straffeforfulgt.

Det er den tydelige spådommen til den mektige republikanske senatoren og nære støttespilleren til Donald Trump, Lindsey Graham.

Les også: – Han brukte en hemmelig tunnel under Trumps hjem for å gå frem og tilbake mens han var deprimert og drakk tett

- Ingen lov for Trump

– De fleste republikanere, inkludert meg, mener at når det kommer til Trump, så finnes det ingen lov. Det handler bare om å ta ham, sier Graham til Fox News.

Les også: – Donald Trump risikerer 33 års fengsel

Graham mener det finnes «en dobbeltmoral» når det kommer føderal lovhåndhevelse.

Les også: Publiserer bildene Donald Trump hevder ikke eksisterte

Senatoren viser blant annet til en ferskt intervju med Facebook-toppsjefen Mark Zuckerberg, der Zuckerberg innrømmet at han hadde blitt advart av FBI om å være på utkikk etter «polariserende innhold» under 2020-valget, noe som igjen førte til at Facebook begrenset delingen av saker fra New York Post som omtalte laptopen til Hunter Biden, sønn av president Joe Biden.

Les også: Hunter Biden: Husker verken sex med stripper eller «skandale-laptop»

– Da blir det opptøyer

– Og det kan jeg si deg, hvis Donald Trump blir straffeforfulgt for feilbehandling av gradert informasjon etter katastrofen med Clinton, da blir det opptøyer i gatene, sier Graham.

Senere i intervjuet presiserer han seg ytterligere, ifølge Insider.

– Hvis de straffeforfgølger president Trump for feilbehandling av gradert informasjon etter at Hillary Clinton satte opp en server i sin kjeller, så vil det bokstavelig talt bli opptøyer i gatene. Jeg er bekymret for landet vårt, sier senator Lindsey Graham.

Se opptak fra intervjuet med Lindsay Graham her:

Clinton ble aldri straffeforfulgt

Det Graham viser til, er at det i 2015 ble kjent at Hillary Clinton brukte en privat epostkonto og -server til tjenestekorrespondanse i sin tid som USAs utenriksminister fra 2009 til 2013.

Les mer: Topphemmelig materiale i Clintons eposter

Serveren sto i kjelleren i Clintons hus i New York, og myndighetenes sikkerhetseksperter visste ikke om den.

Det føderale politiet FBI etterforsket Clinton for å se om hun sendte hemmeligstemplede dokumenter gjennom det private systemet, men hun ble aldri straffeforfulgt.

Les også: Hillary Clinton kommer med ny Trump-spådom

– Trump vil bli tiltalt

Etter ransakelsen mot Donald Trumps hjem Mar-a-Lago er det flere eksperter som er overbevist om at Trump vil bli straffeforfulgt, deriblant juristen Bradley Moss som er ekspert på nasjonal sikkerhet.

– Jeg har sett nok, folkens. Donald Trump vil bli tiltalt i saken om de hemmelige dokumentene, skriver han på Twitter.

Les også: – Han brukte en hemmelig tunnel under Trumps hjem for å gå frem og tilbake mens han var deprimert og drakk tett

– Enorme implikasjoner

New York Times gikk også ut på fredag og oppfordret statsadvokat Merrick Garland om å tiltalte tidligere president Trump dersom de fant «tilstrekkelig bevis» for «en alvorlig anklage» mot den tidligere presidenten.

Les også: Begjæring knyttet til Trump-ransaking offentliggjort

– Det som startet som et forsøk på å hente tilbake nasjonale sikkerhetsdokumenter har nå blitt forvandlet til en av de mest utfordrende, kompliserte og potensielt eksplosive etterforskningene i nyere tid, med enorme implikasjoner for justisdepartementet, Donald Trump og offentlighetens tillit til regjeringen, skriver New York Times i en artikkel på mandag.

– En avgjørelse om tiltale mot en tidligere president og sannsynlig 2024-kandidat vil få enorme implikasjoner for justisdepartementet og tilliten til regjeringen, skriver avisen.

– Trump kan snakke seg til straff

Fox News ' juridiske bidragsyter Andy McCharty uttalte også til kanalen i helgen at Trump kan snakke seg til straff.

Les også: - Biden forferdet over de oppsiktsvekkende Donald Trump-tallene

McCharty mener FBI kjemper imot å offentliggjøre usladdede dokumenter i saken fordi det ikke er sikkert at det blir noen straffesak mot Trump, men sier samtidig at ekspresidenten gjennom sine angrep kan presse FBI til å gjennomføre en straffesak mot ham, melder NTB.

– Jeg tror at hvis han fortsetter å rakke ned på justisdepartementet og FBI, kan han snakke seg til en tiltale. De kan gå til justisministeren og si at hør her, han hudfletter oss og den eneste måten vi kan berge ryktet vårt på er å ha en rettssak, sier McCharty.