- Jeg vil gjerne få takke deg for den fantastiske innsatsen du har gjort gjennom disse 40 årene. Du har vært en fantastisk formidler. Du har utstrålt arbeidsglede, og du har vært en inkluderende og generøs kollega, sa kringkastingssjef Hans-Tore Bjerkaas da han ankom Dagsrevyen-studioet med blomster på tampen av sendingen mandag.

NRK-veteranen Einar Lunde (67) hadde sin aller siste kveld som programleder for Dagsrevyen, og det på dagen 40 år etter at han ledet sin første Dagsrevyen-sending.

Lunde kostet på seg et kort tilbakeblikk før han takket for seg overfor alle seerne.

Se innslaget på NRK Dagsrevyen her

- Jeg er nesten den eneste som har vært med helt siden svart-hvitt fjernsynet, sa han før han takket for «40 fantastiske år» i statskanalen.

Men visste du at Lunde fikk sin første NRK-jobb for 57 år siden, da han ble tatt opp i Sølvguttene og fikk 50 kroner hver måned?

Fast jobb i Dagsrevyen fikk han i 1970, etter tre år som sommervikar. 27. september 1970 ledet han sin første Dagsrevyen-sending, melder NRK.no.

Lunde sa opp NRK-jobben da han fikk beskjed om at oppdraget som reiseleder for norske turister i Sør-Afrika var i strid med NRK-regelverket.