Gå til sidens hovedinnhold

- Jeg kjempet mot smerten

Den chilenske gruvearbeideren Edison Peña løp én mil i gruven hver dag. Søndag løp han maraton i New York.

Peña kom rett nok i mål tre og en halv time bak vinneren, men for den chilenske gruvearbeideren var maratonløpet i New York likevel en seier fra start til mål.

To millioner mennesker heiet 34-åringen og de andre løperne fram langs løypa, og store smerter i det ene kneet var ikke nok til at han ga seg.

- Jeg kom til USA for å løpe dette maratonløpet, og jeg gjorde det. Jeg har kjempet mot meg selv, og kjempet mot smerten, men jeg greide å komme til målstreken, sa Peña, skriver New York Daily.

Forskjellige opplevelser
Til tross for livet 700 meter under bakken, har gruvearbeideren ligget i hardtrening i flere måneder. Han løp opp mot én mil i gruven hver dag, skriver avisen.

- Det å løpe maraton og det å være innesperret i en gruve, er to veldig forskjellige opplevelser. Jeg hadde en fantastisk følelse under maratonløpet, og det var fantastisk å få all denne støtten. I gruven løp jeg alene, sier han.

Peña løp den første distansen relativt fort, men ble etter hvert rammet av voldsomme smerter. Likevel klarte han å presse seg videre.

- Han har hjertet til en vinner, sier Juan Jesus Lopez, en 34 år gammel kokk som var med i støttegruppen til gruvearbeideren.

Heist opp 700 meter
For få uker siden kjempet Peña og 32 kollegaer for å holde motet oppe, 700 meter under bakken i en sammenrast gruve i Chile.

Hele verden fulgte dramaet da de innesperrede gruvearbeiderne ble heist opp i dagen en etter en, Peña som tolvtemann etter over to måneder i mørket.

Nede i gruva forsøkte han etter beste evne å jogge i de trange gruvegangene, men treningsgrunnlaget var neppe det beste da han stilte på startstreken søndag.

(NTB/Nettavisen)