Gå til sidens hovedinnhold

- Jeg kunne ikke være feig

- Mange sa at jeg ikke burde gjøre det, men jeg kunne ikke være feig, sier Thomas Giertsen. Onsdag debuterer han som skuespiller i "Kvinnen i mitt liv".

- Norges nye førsteelsker, har filmdistributørene utbasunert. Men Thomas Giertsen er ikke dum. Han har til tider vært så stor i kjeften selv at han vet at kritikerne sitter hjemme og kvesser pennesplittene foran hans skuespillerdebut. Det var mange som rådet ham fra det.

- Men selv om noen mente at jeg ikke burde gjøre det, vill jeg vært feig om jeg ikke prøvde, sier Thomas Giertsen til TV 2 Nettavisen.

Storsatsing

"Kvinnen i mitt liv" er en gigasatsing. 100 kopier går " Kvinnen i mitt liv" ut i. Det skaper fallhøyde i dobbelt forstand for Giertsen og co.

- Mange tror nok at valget av meg var motivert av at jeg har vært mye på TV, sier han.

Men både spillefilmdebutant Alexander Eik og manusforfatter Lars Espen Bakke tenkte på Giertsen i rollen som asyladvokaten Jacob hver for seg. Jacob, som gjennom en rekke ansvarsfraskrivelser faktisk møter legen Nina (Ane Dahl Torp) og faller helt for henne.

- For meg som regissør var det veldig fint å jobbe med Thomas. Han har en stor forståelse for mediet siden han selv har regissert og klippet sine egne TV-innslag. Men jeg skal innrømme for første gang at jeg tenkte før prøvefilmingen at enten vil jeg være ukomfortabel med dette, eller så vil han, sier Alexander Eik.

Ingen av delene skjedde. Selv har Thomas Giertsen forfektet i mange år at han ikke er skuespiller.

- Mindre sympatisk

- Men med skuespiller har jeg tenkt veldig teatralsk - Shakespeare. Da jeg leste manuset her hørte jeg meg selv si replikkene og jeg kunne se meg selv i rollen. Dessuten er det ingen ny tanke å sette en komiker i en slik rolle. Amerikanerne gjør det stadig vekk, og her hjemme spilte jo Leif Juster og Rolf Just Nilsen film, sier han.

Selve personen han spiller, har han ikke så mye til felles med.

- Jacob er mye mer sympatisk og sjarmerende enn meg, litt mer easy going og ikke på langt nær så kantete, flirer Thomas Giertsen.

Utfordringen for Giertsen var å virke naturlig " i en unaturlig setting" som han sier det.

Strøk sexscene

- Jeg spiller jo på et helt annet register enn jeg er vant til. Det viktigste for meg er å få folk til å tro på Jacob. Som motspiller har han Ane Dahl Torp, kjent fra filmer som "Anolit" , fra "Måken " på Det norske teatret og snart aktuell i NRK-serien "Svarte penger - hvite løgner".

- I emosjonelle scener, der var du jævlig flink, sier hun. De jobbet begge hardt med å skape figurer som folk vil tro forelsker seg i hverandre. Romantikken sto i høysetet, derfor ble også den eneste sexscenen dem imellom strøket fra manus. Likevel må Thomas til pers, noe han tidligere har omtalt som "litt pinlig".

- Heldigvis var det en veldig humoristisk scene og dermed ble det mer komfortabelt, smiler han.

Reklame

Enormt salg på alt du trenger til løping