Fredag kveld bestemte Kaja Meiland fra Aurskog seg for å tenne i ovnen. Som alltid fyrte hun opp med lighter, og la lighteren tilbake i skuffen etter bruk. Deretter satte hun seg godt til rette i sofaen for å nyte kvelden, skriver Indre Akershus Blad.

Bare minutter senere var den avslappende stemningen i stuen forvandlet til dramatiske minutter der brannslukking sto i sentrum.

I skuffen hadde lighteren eksplodert og satt fyr på treverket.

Skuffen tok fyr

- Jeg hørte et poff og en pipelyd. Først trodde jeg det kom fra stearinlysene, men da jeg så svart røyk opp til taket skjønte jeg at det var noe annet. Da jeg åpnet kommodeskuffen var det fyr i treverket, og lighteren var helt smeltet. Jeg løp på badet, dynket et håndkle i vann og fikk heldigvis slukket flammene før de spredte seg, forteller en oppskaket Meiland til Indre Akershus Blad.

Flammene har satt sitt tydelige språk på kommodeskuffen. Meiland takker tilfeldighetene for at hun satte seg i sofaen og ikke var andre steder da hendelsen skjedde.

- Sønnen min var i garasjen. Det hadde vært nok at jeg var ute en liten tur for å hjelpe ham – og det kunne gått virkelig galt. Flammene hadde ikke trengt mange sekundene for å ta fyr i det andre som lå i skuffen, sier hun.

- Kun fyrstikker heretter

Meiland innrømmer at hendelsen har skremt henne.

- Jeg er sjeleglad for at jeg var inne i stua. Heretter blir det kun brukt fyrstikker i dette huset, sier hun.

- Uvanlig

Indre Akershus Blad snakket søndag formiddag med flere personer fra Nedre Romerike brann- og redningsvesen. Ingen har noensinne hørt om lignende episoder.

- At lighteren tilsynelatende har eksplodert helt av seg selv, har jeg ikke hørt om tidligere. Jeg vet det har skjedd at lightere som har vært utsatt for høyere temperaturer litt over tid, har eksplodert — for eksempel når den har ligget i sola, sier Tom Riise i Nedre Romerike brann- og redningsvesen til Indre Akershus Blad.

Han mener folk ikke trenger være bekymret.

- Jeg vet ikke hvor mange tusen lightere som finnes i norske hjem. Dette er ikke et stort problem. Jeg klarer ikke helt å se den store faren, sier han.

Heller ikke vakthavende Bjørnar Kristiansen ved 110-sentralen på Lørenskog har hørt om lignende tilfeller.

- Dette er ingen vanlig hendelse, konkluderer han.

Les flere saker i Indre Akershus Blad