Gå til sidens hovedinnhold

- Jeg lå naken på senga da hun gikk på badet

Mannen i 60-årene sier at han ikke kjøper sex, men innrømmet i retten å ha tatt med 500 kroner til 19-åringen han skulle besøke.

Nordmannen i 60-årene er en av de åtte fornærmede som ble lurt i sexfellen. Kvelden da mannen ble lurt, ble også en annen mann lurt i samme felle.

Mannen fortalte i retten mandag at han en sommerdag i 2011 surfet på internett og tilfeldigvis kom innom en nettside. Der kom han i kontakt med en ung kvinne.

- Det kveld, jeg satt på dataen og surfet rundt, og så kom jeg plutselig til en chatteside jeg aldri har sett før. Der kom jeg i kontakt med en jente. Etter hvert gikk vi over på MSN og chattet videre der, fortalte mannen.

De to avtalte å møtes i Oslo sentrum. Mannen skulle ta med 500 kroner og en pakke sigaretter.

- Jeg tenkte vel i mitt sinn at hun ikke kom til å møte meg. Vi avtalte å møtes i 10 -tiden ved Majorstua kirke, fortalte mannen.

Bare en seng
Kvinnen dukket opp. Mannen identifiserte henne som den eldste av de to jentene. Mannen lot lommeboka forbli i bilen da han gikk opp i leiligheten, nettopp i tilfelle «noe skulle skje». Da mannen og kvinnen kom til leiligheten var den ikke møblert med stort mer enn en seng.

- Jeg trodde at hun ville ha kontakt for å prate, men det lå i kortene at det kunne være snakk om sex også, sa mannen i retten.

Den unge jenta fortalte selv at hun og den eldre mannen tok et par glass med vin og snakket litt før han begynte å ta på henne. Hun sa at hennes jobb var å ta med menn opp i leiligheten og få dem til å kle av seg foran et skjult kamera.

Naken på senga
- Han begynte å ta litt på meg og spurte om jeg kunne kle av meg. Jeg sa «nei» og spurte om ikke han kunne gjøre det først. Så gjorde han det, og da gikk jeg på badet og sendte sms om at de kunne komme opp. Etter det ble jeg sendt ut av leiligheten, fortalte kvinnen og hevdet at hun ikke visste at det ble voldelig etter at hun forlot leiligheten.

- Etter hvert lå jeg på senga naken og hun gikk på badet. Plutselig står det to menn inne på rommet med en hund og presenterer seg svært høylytt, fortalte mannen.

- De sier at de er kjæreste og bror. Jeg ligger der naken. Så kommer den ene av dem med utenlandsk opprinnelse bort og gir meg et knallhardt slag på venstre kinn. Det var mye verbale trusler som kom, og de gikk rett bort i en skuff og fant fram håndjern, negletang og brekkjern, fortalte mannen i retten.

- Det virket som de hadde gjort dette før, og som om det var nøye planlagt. De visste hvor alt var. Alt lå til rette for at de skulle ha kontroll, fortalte mannen.

- Jeg beklaget veldig
Mannen var i leiligheten i flere timer. Der fortalte han at han ble han truet på det groveste, og også slått av den i dag 19 år gamle mannen som tidligere er blitt intervjuet av NRK.

- De truet med å knekke fingrene mine, dra ut negler og slå meg helseløs. De truet med å knekke fingre på sønnen min, rasere huset, og legge ut videoene på internett og informere familien min, fortalte han.

- Jeg beklaget jo veldig at jeg var der. En mann i min alder skulle jo ikke ha vært der. Jeg var jo veldig klar over det. Jeg prøvde å spille på lag. De sa at de ville ha 100.000 kroner hver, fortalte mannen videre til Oslo tingrett.

Mannen ble frastjålet noen tusen kroner og ble truet til å betale 100.000 kroner til de tiltalte senere. Det skjedde aldri. Mannen i 60-årene kontaktet isteden politiet.

- Alle ville kjøpe sex
Etter mannens forklaring beklaget den 19 år gamle hovedmannen at han hadde påført mannen «så mye dritt». 19-åringen fortalte at alle de tiltalte gjorde det for å tjene penger, og at alle ofrene var sexkjøpere.

- Alle var der for å kjøpe sex. Det var pressmiddelet vårt. Hvis de ikke hadde vært der for å kjøpe sex, hadde vi ikke hatt noe pressmiddel, sa den 19 år gamle mannen med pakistansk bakgrunn.

Mannen i 60-årene ble spurt flere ganger om han ikke var der for å kjøpe sex, hva han gjorde på nettstedet, hva han egentlig hadde avtalt med kvinnen, og hvorfor han hadde med seg 500 kroner til henne.

- Det var en gave. Jeg gir ofte gaver, og 500 kroner er ikke så mye penger, sa mannen.

Etter flere spørsmål rundt temaet sa han:

- Når det gjelder penger og sex så kan jeg bare si at jeg kjøper ikke sex. Det er det eneste jeg har å si, sa mannen.

Reklame

Ekstremt høy strømpris – slik kutter du regningen