Gå til sidens hovedinnhold

- Jeg ønsker ikke å ta noen offerrolle

Fra ferie til nok en mediestorm for Siv Jensen.

Mandag var Frp-leder Siv Jensen tilbake igjen på jobb etter å ha vært på ferie etter kommunevalget.

Mens hun har feriert har det stormet rundt partiet, etter at det ble kjent at stortingsrepresentant Bård Hoksrud hadde kjøpt seksuelle tjenester i Riga.

- Forskjellsbehandling
Jensen ble møtt av et stort pressekorps før Frps sentralstyremøte, og det var en tydelig irritert partileder som svarte journalistene.

- Det jeg er opptatt av er at man behandler like saker likt, og at man behandler politikere fra de ulike partiene likt. Jeg oppfatter vel kanskje at det ikke er helt situasjonen, sier Jensen til Nettavisen.

Hun hevder mediene skjermer andre partier og politikere, som i saken der en ordfører er siktet for å ha misbrukt en mindreårig jente seksuelt.

- Det er rimelig åpenbart å se, at mens man har navngitt, billedliggjort og offentliggjort Hoksrud, så har man anonymisert den andre personen til tross for at det ikke er noe småtteri han er beskyldt for, sier Frp-lederen, og legger til:

- Men av en eller annen grunn er det en helt åpenbar forskjellsbehandling, og jeg stiller spørsmål ved hvorfor.

Les også: - Frp-ere er ikke sexforbrytere

- Ønsker ingen offerrolle
- Enkelte kritiserer dere for å ta en offerrolle. Hva tenker du om det?

- At det har jeg ikke noe ønske om. Fremskrittspartiet skal stå til ansvar for det vi gjør, og våre politikere skal stå til ansvar for det de gjør. Jeg sier alltid at det vi gjør må tåle dagens søkelys på seg. Det mener jeg fortsatt, sier Jensen.

- Synes du saken er belastende for deg?

- Nei, dette har jo ikke noe med meg å gjøre. Dette har først og fremst vært en belastning for Hoksrud og hans familie. Derfor har det vært viktig for meg å ta vare på ham, sier hun.

- Hoksrud ikke tema
Hoksrud-saken var ikke tema på dagens sentralstyremøte i Frp.

- Dette er et ordinært sentralstyremøte hvor vi skal behandle helt ordinære saker, sier Jensen.

- Hvorfor er ikke Hoksrud-saken et tema?

- Bård Hoksrud har trukket seg fra alle sine verv, og han er dermed ute av plassen som sentralstyremedlem i Fremskrittspartiet, sier hun.

Nok en mediestorm
Det er ikke lenge siden Frp sist opplevde en mediestorm, da ordførerkandidat Trond Birkedal (Frp) i Stavanger i mars ble pågrepet og siktet for snikfilming og seksuell omgang med en mindreårig gutt.

Den gangen tok Siv Jensen selvkritikk for sin håndtering av saken.

- Jeg kan ikke være sikker på at jeg har håndtert saken korrekt, og det har noe med at når man ser saken i etterpåklokskapens lys, så er det alltid mulig å se at man kunne gjort ting på en annen måte, sa Jensen, og la til:

- Det jeg kan i hvertfall kan si, er at dette ligger jeg og tenker på hver kveld, sa Frp-lederen da hun møtte pressen.

Reklame

Tilbud: Nå får du 15 GB til kun 299 kroner i måneden