Jeg prøver å være en matdetektiv

Siri Fossing karakteriserer seg selv som en ivrig hobbykokk, et ordensmenneske og en matdetektiv. På bloggen hennes finner du et knippe raske og enkle hverdagsretter.

Siri Fossing karakteriserer seg selv som en ivrig hobbykokk, et ordensmenneske og en matdetektiv. På bloggen hennes finner du et knippe raske og enkle hverdagsretter. Foto: Birger Morken

Hun saumfarer nettet og kokebøker for den ideelle hverdagsmiddagen. Møt vår første matblogger

10.01.14 13:05

(SIDE2): Hun er gift, har to barn, er oppvokst på Vegårshei, men har bodd 20 år i Oslo. Hun har jobbet i reiselivsbransjen, mediebransjen og i Posten, men ikke minst karakteriserer hun seg som en ivrig hobbykokk, et ordensmenneske og en matdetektiv.

- Jeg har vokst opp med en mor som er både glad i og flink til å lage mat, og har nok arvet interessen fra henne. Etter at jeg fikk barn har jeg også blitt opptatt av logistikken rundt innkjøp, og det å planlegge og å lage hverdagsmat.

Siri Fossing (42) er vår nye, og ikke minst første, matblogger.

Foto: Birger Morken

- Jeg gleder meg til å blogge for Nettavisens lesere, og håper på mange tilbakemeldinger og innspill fra dem. Jeg tror det er mange flinke hverdagskokker der ute som sikkert har fine oppskrifter jeg kan dele med resten av leserne, sier Fossing til Side2.

Matgleder og entusiasme står i fokus på bloggen til Fossing. Bloggen, som har tittelen "Rett fra hjertet" kan du lese her.

- Jeg ønsker å bidra til at Nettavisen blir et sted hvor folk vet at de kan finne masse nyttig stoff og mat og matlaging, uansett hva slags livssituasjon de er i – barn eller ikke. Jeg ønsker å formidle matglede og entusiasme, og bidra med en praktisk blogg for alle som ønsker tips til kjappe hverdagsmiddager. I tillegg til ukemenyer med handlelister for de som ønsker å planlegge litt bedre.

Begynte å blogge for å systematisere

Matentusiasten har blogget siden mai 2013.

- Jeg hadde allerede holdt på med ukemenyer og handlelister hjemme en stund, og syntes blogging var en fin måte å systematisere det og dele det med andre på. Og som småbarnsmor var det deilig å få en hobby og et eget «rom» som bare var mitt. Det er blitt mitt friminutt, og jeg koser meg med det, selv om det innebærer en del arbeid, sier hun.

Foto: http://sirifossing.blogg.no/

Tester ut på familien

Fossing er gift med Stein Kåre Kristiansen, tidligere politisk redaktør i TV2 og på bloggen deler hun erfaringer fra sin egen kjøkkenbenk.

- Jeg tester alt ut på familien før jeg blogger om det, så jeg tror jeg kan tilføre entusiasme for nye retter, og dele erfaringene mine fra kjøkkenbenken, sier hun.

På kjøkkenet er hun i sitt rette element og blogger om det hun spiser selv.

- Jeg er et ordensmenneske. Jeg liker å lese igjennom oppskriften og forberede alt før jeg går i gang. Da koser jeg meg. Jeg stortrives med å lage mat, selv på en hektisk hverdag egentlig. Og jeg blir så glad når det er vellykket! Og tilsvarende skuffet hvis det ikke blir helt slik jeg hadde sett for meg.

Ambisjonen er klar - gi leserne nye ideer

- Målsetningen er å lage en inspirerende, nyttig og praktisk blogg for folk i farta. Jeg vet hvor hektisk det er for barnefamilier om ettermiddagen. De med litt større barn som har diverse fritidsaktiviteter regner jeg med har det enda travlere enn oss. Ambisjonen er at folk som ikke helt vet hva de skal spise til middag bruker akkurat min blogg for å finne ut av hva de skal spise den dagen, eller den uken.

Rettene Siri presenterere på bloggen er i følge henne enkle, raske og gode, og noe alle skal kunne klare å lage. I tillegg skal ingrediensene være lett tilgjengelige.

- Jeg tror mange blir skremt av oppskrifter med mange ingredienser, oppskrifter som tar lang tid, eller ingredienser de ikke har hørt om før. Jeg prøver å være en matdetektiv som saumfarer nettet og kokebøker for den ideelle hverdagsmiddagen, i tillegg til de praktiske ukemenyene for hverdagene, og litt andre typer retter innimellom.

Hennes oppfatning er at leserne trenger nye ideer til hverdagsmiddager og oftere går lei av de faste rettene man serverer.

- Du trenger ikke være gourmetkokk eller spesielt opptatt av matlagning for å lage disse rettene. Alle skal kunne klare det, avslutter hun.

Matbloggerenes 3 favorittretter:

1. Mammas lasagne. Jeg var singel i Oslo i mange år, og ingenting var som å sette seg på Sørlandsbussen og komme hjem til den.

2. Ferske, kortreiste reker på hytta i Bamble. Særlig nå om vinteren – da smaker de best.

3. Hva som helst av thai eller indisk egentlig, det smaker så mye!

Matbloggerens 3 matråd:

1. Alle kan ikke være Hellstrøm. Hvis du ikke er vant til å løpe, nytter det ikke å starte med maraton. Legg lista lavt, og lag heller noe som er enkelt - men godt likevel.

2. Prøv deg litt frem. Det gjør ingenting om det ikke blir like vellykket hver gang.

3. Lag mat med lave skuldre. Og det er ikke så viktig om det er litt halvfabrikata eller pulver fra pose av og til, så lenge kostholdet ikke ene og alene består av det.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.