Richard Andersen er fortvilet over medfarten som selverklærte klarsynte Michael Winger får i bloggen til Nettavisens Gunnar Tjomlid.

Tjomlid mener Michael Winger er en bløff. Andersen mener at Tjomlid bommer på flere vesentlige punkter, og forteller til Nettavisen hvordan avdøde Frank André Gundersen ble funnet i Skogbygda på Romerike onsdag.

Hundefører Erlend Laupsa fortalte hvordan Winger ledet ham og hunden Nike til stedet i skogen der de fant Gundersen.

- For et år siden fant Michael Winger broren min. Nå har han funnet en person til. Å finne to personer på den samme måten på et år kan ikke være tilfeldig. Det hadde vært mer sannsynlig å vinne i Lotto hver uke i fem år, sier Richard Andersen. Han beskriver seg selv som tidligere skeptiker, men som nå tror det er noe i følingene som Michael Winger sier han får i letingen etter døde mennesker.

Nettavisen dekket letingen etter Håkon Andersen og skrev om saken etter at Håkon ble funnet.

Fikk beskrivelse to dager før
- Mandag - to dager før Michael og Erlend Laupsa gjorde funnet - fikk jeg et kart der Michael hadde merket av området han ville lete i. Jeg fikk også en beskrivelse av terrenget rundt der den døde lå, sier Andersen til Nettavisen.

I denne teksten hadde Winger blant annet beskrevet et hull i bakken som han ikke var helt sikker på hva var. Onsdag ble den avdøde funnet i et hull i bakken der roten til et tre hadde stått.

Slik gjorde de funnet
Andersen fulgte søket etter Gundersen tett, men var ikke med i bilen da Laupsa og Winger fant den døde. Da var det bare Winger og hundefører Erlend Laupsa som kjørte innover i skogen.

Andersen forteller dette om hvordan de to fant Gundersen.

- Erlend kjørte kun på kommando fra Michael. I de skogene er det hundrevis av skogsveier og utallige kryss. Michael dirigerte «høyre» og «venstre» samtidig som han fikk mer og mer smerter i kroppen. Til slutt klarte han ikke mer, og de stoppet bilen. Først da tok Erlend Laupsa ut hunden sin og gjennomførte et søk. Den døde ble funnet like i nærheten kort tid etterpå, sier Andersen.

Koblet Winger inn i Gundersen-saken
Han vet godt hvordan det foregår. Han har selv vært med Winger å finne en død person. Andersen forteller til Nettavisen at det var han som koblet klarsynte Michael Winger og hundefører Erlend Laupsa inn i letingen etter Frank André Gundersen på Romerike.

For ett år siden fant han sin bror Håkon Andersen død i skogen i Aremark ved svenskegrensa. Etter flere måneder med resultatløse søk tok Michael Winger kontakt med ham.

Winger var da den 14. klarsynte som forsøkte å finne Andersen, men i motsetning til de andre, så fant Winger broren til Richard. Det var her hundefører Erlend Laupsa møtte Winger for første gang.

- Det blir så urettferdig
- Den gang hadde Winger med seg kameramann og forsker for å dokumentere hvordan han jobbet. Også dengang var hans motiv å dokumentere i forkant av funnet. Nettopp derfor blir Gunnar Tjomlids blogger så urettferdige, sier Andersen.

I sin blogg (som du kan lese her) hevder Tjomlid at Winger bevisst ikke dokumenterte det han følte før han fant Gundersen, og at han på den måten skaper inntrykket av at han følte seg fram til Gundersen i etterkant.

TV 2 lagde dokumentaren en dokumentar om funnet av Håkon Andersen i april 2013. Du kan se den her (ekstern lenke).

Denne gangen kom Andersen i kontakt med familien til Frank André Gundersen. De ønsket hjelp, og Andersen spurte om de også ønsket hjelp av klarsynte Winger.

- Jeg spurte om familien ville bruke personer jeg hadde kontakt med - blant andre Erlend Laupsa og Michael Winger. Jeg er alltid litt forsiktig med å spørre familier om de vil bruke klarsynte, men de ønsket det.

- Ikke tilfeldig
Tirsdag møtte Richard Andersen, Michael Winger og Erlend Laupsa familien til Frank André Gundersen på Nes på Romerike. I forkant hadde de fått oversendt et kart og en tekst fra Michael Winger som beskrev i hvilket område han ønsket å lete, og hvordan det så ut i området rundt der Gundersen lå.

- Du må nesten ha lett etter personer i skogen for å forstå hvor vanskelig det er å finne noen tilfeldig der inne. Det er store områder og du finner ikke personer hvis du ikke går rett på dem, sier Andersen.

Han forteller at politiet blant annet har tatt fotavtrykk av Michael Winger for å sjekke ham ut av det som nå ser ut til å være en drapssak.

Nettavisen har fredag ikke fått tak i verken Michael Winger eller Erlend Laupsa for kommentar.