Gå til sidens hovedinnhold

- Jeg skjønte at han var død

Berit forklarte seg om dagen Jan Petter Aarstad ble drept.

Berit Thorstensen forklarte for retten tirsdag sin versjon av hva som skjedde dagen Jan Petter Aarstad ble drept på Vollheim gård i Søndre Land i november 2006.

- Broren min kom inn for å fortelle at Jan Petter sov i bilen. Da skjønte jeg at han var død. Jan Petter ville aldri sittet og sovet i bilen, sa Berit Thorstensen i retten tirsdag, skriver oa.no.

Ble bare stumme
Lillebroren, Knut Arne Thorstensen, skal ifølge hans forklaring ha gitt en sprøyte med en overdose heroin til Jan Petter Aarstad etter avtale med Berit og kjæresten hennes Ronny Kjeldsen.

- Hvordan reagerte du da, ble Berit spurt.

- Vi ble bare stumme. Tok en røyk og drakk litt kaffe. Så gikk guttene ut, fortalte Berit Thorstensen.

Hørte et smell
Selv sier hun at hun gikk inn på kjøkkenet for lage mat til valpene. De fire hadde oppdretta av rottweilere på gården.

Deretter skal hun ha samlet aviser med hundenes avføring i svarte søppelsekker og gikk opp i skogen med det. Hun hørte deretter et smell, og hun skal også ha hørt at lillebroen Knut Arne hadde lagt kjettinger over ham i brønnen. Hun fikk deretter beskjed om at det plass til henne i brønnen om hun fortalte det til noen.

- Kunne ikke stoppe det
Berit hadde hadde stålkontroll på økonomien på gården. Både lillebroren og Jan Petter Aarstad satte inn trygdepengene sine på kontoen hennes. Etter at Jan Petter var død, fortsatte hun å motta trygdepengene hans.

- Jeg kunne ikke skrive noe brev i hans navn for å stoppe det. Det bare ble sånn. Ikke på grunn av økonomisk vinning, men for å skjule liket, innrømmet hun.

Dette er en helt annen versjon enn den Knut Arne Thorstensen kom med i forrige uke. Han sa at Jan Petter Aarstad lå og sov i bilen etter å ha tatt sprøyta med heroin, og understreket flere ganger at han snorket høylytt.

- Hun styrte trillebåra
Han mente imidlertid at Berit ikke hadde vært med på å lempe Jan Petter ned i brønnen, men at hun var med på å legge gjenstander over ham.

- Hun sto på branntomta og brant noe søppel. Men hun hjalp til med å frakte vaskemaskinen. Hun styrte trillebåra foran, svarte Thorstensen.

Ifølge Knut Arne var det Berits tidligere kjæreste Ronny Kjeldsen som fraktet Jan Petter fra bilen til brønnen.

Berit kunne ikke si noe om Ronny Kjeldsen var med på å bære liket til brønnen.

- Jeg kan ikke si noe jeg ikke har sett. Jeg sto bare ute for å høre på lyder en times tid, sa Berit.

Kommentarer til denne saken