Tidligere NRK-programleder Line Andersen gikk i vitneboksen onsdag, etter at NRK tirsdag fortalte hvordan hun var dårlig for arbeidsmiljøet i NRK Sport.

Les egen sak: NRK viser til Line Andersens egne ord: - Jeg blir fly forbanna

Line Andersen kjente seg ikke igjen i beskrivelsen til NRK, og sa at flere av konfliktene som NRK dro fram, var ukjente for henne.

Tett gjeng

-Vi er en ekstremt tett gjeng som har mange reisedøgn i året og som bor mye sammen, fortalte Andersen. At de bor og jobber tett og intenst, gjør også at det kan bli mye følelser.

Les også: Line Andersen vs NRK: - Satt på tørkeloftet

- Det har vært noe, men vi har tatt det underveis, men jeg har ikke opplevd konflikter, sa hun.

Tvert imot beskrev hun seg som en kollega som tok vare på de som var litt mer usynlige enn andre. En som kunne ordne opp og ta vare på kolleger, men sa også ifra.

- Nå er jeg redd for å slå fast noe som helst, for nå dukker det opp så mange konflikter som jeg ikke er klar over.

Les også: Line Andersen ble hudflettet i hemmelig dokument

Erkjenner temperament

At Andersen har et temperament, har hun selv beskrevet i et ukeblad-intervju. Det skrev Nettavisen om i går. Når det gjelder sms-ene som ble beskrevet tirsdag, poengterte Andersen at dette var sms-er som gikk til ledere og ikke til kolleger i sjakkredaksjonen.

- Jeg forsøker å være en som sparker opp og ikke nedover. De sms-ene er rettet til leder og ikke til mine kolleger. Det er nøye valgt ut hvem som mottar meldingene, sa Andersen og la til:

- Det betyr ikke at jeg alltid er like sjarmerende i livet og jeg beklager tonen i noen av dem. Noen er skrevet mens jeg er sint og føler meg dårlig behandlet, og noen er bedre gjennomtenkt selv om det ikke ser så bra ut, sa Andersen.

Når det gjelder opptakten til konflikten i sjakkredaksjonen høsten 2019, fortalte Andersen at hun var svært opptatt av planleggingen av sjakksendingene, fordi planleggingen til slutt påvirker hennes prestasjon og hvordan hun fremstår på skjermen.

Hun var sykemeldt, men likevel engasjert. Hun fortalte at hun opplevde seg tilsidesatt fordi hun ikke hadde fått tilbakemeldinger på sine innspill.