Gå til sidens hovedinnhold

- Jeg står for det jeg har skrevet

... men tromsøordfører Jens Johan Hjort (H) jekker seg noe etter drittpakke-tweet.

Etter Roger Ingebrigtsens avgang fredag kveld, gikk Hjort hardt ut mot det han oppfattet som skittent spill i nominasjonsstriden i Troms Arbeiderparti.

Lørdag morgen la Høyre-ordføreren ut følgende melding på mikrobloggnettstedet Twitter:

«Tidenes største/best timede skittpakke. Nytt lavmål nådd i norsk politikk. Ingen illusjoner om at avsender skammer seg som Roger. #shit».

Les flere saker hos Nordlys her

- Det var et hjertesukk
Etter at Nordlys søndag publiserte et intervju med den nå 25 år gamle kvinnen kvinnen Ingebrigtsen hadde en langvarig seksuell relasjon med, medgir Hjort at han kanskje var litt brå i vendingen.

- Det jeg la ut på Twitter var et hjertesukk over at dette kom opp to dager før nominasjonsmøtet. Men her er det ting som tyder på at vi overhodet ikke ser hele bildet. Jeg ønsker ikke å gjøre dette vanskeligere enn det er, og har derfor valgt å tone det hele ned, sier Hjort til Nordlys.

Tromsøs ordfører er imidlertid ikke den eneste som har gått hardt ut mot timingen på Ingebrigtsen-saken. Tidligere komitéleder Vibeke Ek (Ap) i Tromsø overfor Nordlys at dette var et spill for å få Roger Ingebrigtsen av banen i nominasjonsprosessen til fordel motkandidat Martin Henriksen.

- Noe av grunnen til at jeg reagerte, var at raskt ble "korsfest, korsfest"-stemning. I min profesjon (Hjort er advokat av yrke, red.anm.) er jeg oppdratt til å tenke at tvilen skal komme tiltalte til gode. Men nå er vi rett og slett i en fase hvor vi ikke vet hva som har skjedd godt nok, og da skal jeg avvente med å kommentere saken ytterligere, utdyper Hjort.

- Jeg unner ingen å være igjennom det de ulike aktørene nå er igjennom, legger han til.

Angrer ikke Twitter-melding
- Angrer du på det du skrev på Twitter, slik saken har utviklet seg?

- Nei. Jeg står for det jeg skrev der og da, men ber du meg om å utdype det nå, så tenker jeg at det er greit å la være. Det pågår en prosess nå, så får vi se hva vi ender opp med når saken er fullstendig belyst. Det er ingen tvil om at denne saken er tragisk for mange, sier Hjort og understreker:

- Det jeg har skrevet skal ikke misforstås dithen at jeg fordømmer noen som varsler om uholdbare hendelser. Det er viktig at folk tør å si ifra når det er begått urett, og varsling er en institusjon vi ikke må rokke ved.

Les flere saker hos Nordlys

Reklame

Dette påskeegget er nesten for godt til å være sant