Gå til sidens hovedinnhold

– Jeg tenker ikke begrensninger, jeg tenker muligheter!

– Mannen min er noe yngre enn meg, i tillegg har vi mange yngre venner. Da gjelder det jo å holde seg i aktivitet, sier Bitten Nickelsen Elgaaen. Selv trener hun på Røa.

RØA: «Hei! Så hyggelig. Er det du som er journalisten?» sier Elgaaen smilende og drar fingrene gjennom den korte frisyren.

Hun ser uforskammet sprek ut der hun skrider gjennom rommet i tights og t-skjorte med jakke. Ved første øyekast kan man med letthet trekke fra minst 10 år.

– Jeg har alltid likt å holde meg i form, og jeg har trent hele livet. Det gir en god følelse, og man får utvilsomt mer overskudd, sier Elgaaen, som i en årrekke ledet frivillig trim i Bærumsmarka og i Nordmarka i regi av Skiforeningen.

LES OGSÅ: Én million fascineres av dette hvert år

Har med «sov-i-ro»

Det er hos Fitness xpress i Aslakveien at kaloriene forbrennes. Før det var hun aktiv på både Basic treningssenter og på et senter ved CC Vest.

– Jeg har vært medlem her siden de startet opp for tre år siden og jeg er svært fornøyd. Senteret ligger i gåavstand og det er aldri stappfullt her. I tillegg er alle de som jobber her flinke, hyggelige og hjelpsomme, sier Elgaaen.

Men, det er likevel én ting.

– Det hender musikken her, som ikke er helt etter min smak, er høy, men ber jeg dem skru det lavere gjør de alltid det. I tillegg har jeg med meg «sov-i-ro», sier hun og humrer lett.

LES OGSÅ: Reidun (83) prioriterer P. T. flere ganger i uken

Yngre venner

Bitten er pensjonert flyvertinnen, og har også har jobbet litt som modell. Hun har spilt tennis i alle år, stått på ski; både nedover og bortover og har i tillegg blitt glad i golf.

Alderen tenker hun sjelden på, men fyller heller både kropp og sjel med positive tanker.

– Man kan jo ikke styre livet, og jeg har vært heldig rent helsemessig, men i stor grad blir det det man gjør det til selv også. Jeg snakker for eksempel aldri om «vondter» til mine venninner og venner.

– Jeg har alltid likt og liker å fokusere på det positive, sier hun.

Sammen med mannen Harald Elgaaen tilbringer hun store deler av året i huset i syd-Spania. Også da står aktivitet i fokus for dem begge.

– Vi omgir oss i hovedsak med yngre venner og det fungerer godt for oss, sier hun.

Fire til fem ganger i uken går turen innom Fitness xpress. Hun legger alltid til noen ekstra minutter; det sosiale er en viktig del av treningen.

– I utgangspunktet trener jeg rundt 40 minutter om gangen, men jeg er svært sosial og det er alltid noen jeg kommer i prat med, så da blir det gjerne rundt en time.

– Jeg liker å treffe og å bli kjent med nye mennesker, så det er en viktig del av det for meg.

LES OGSÅ: «Tren for å være sunn, ikke for Instagram»

The girlsroom

Hun trives godt i hovedsalen, men benytter nå også, stadig oftere, det egne jenterommet.

– Jeg har latt meg begeistre av et av apparatene der inne som heter «Fitvibe». Det er kraftige saker som jeg synes fungerer godt på min figur. Jeg har ikke sette dette apparatet så mange andre steder, men her kan man altså benytte det fritt.

– Du burde virkelig forsøke dette, sier hun og titter entusiastisk på undertegnede.

– Her borte, ved den flotte flatskjermen pleier jeg å sitte. Her kan jeg trene både innsiden og utsiden av lårene, mens jeg titter på de flotte naturbildene som vises på skjermen.

– Også benytter jeg meg ofte av trimsyklene; det er flott trening for kroppen, avslutter hun.

LES OGSÅ: 22 års vei til drømmekroppen

Reklame

Denne strømavtalen har vært klart billigst i hele 2021