NEW YORK (Nettavisen): - Afghanistan hang som et vepsebol over Biden, og han valgte å pirke i det. Dette var definitivt unngåelig, sier USA-eksperten Hilmar Mjelde etter angrepene i Kabul torsdag, der flere titalls personer ble drept.

Les også: Krever riksrettssak og at Biden går av: - Gud hjelpe oss

12 amerikanske soldater er drept

Det amerikanske forsvarsdepartementet har bekreftet at tolv amerikanske soldater var blant de drepte i angrepet ved flyplassen i Kabul. Minst 15 amerikanske soldater er såret.

Les også: Terrorangrep ved flyplassen i Kabul - minst 72 personer drept

Den ytterliggående islamistgruppen Den islamske stat (IS) har påtatt seg skylden for angrepet ved flyplassen i Kabul i Afghanistan torsdag, melder NTB.

- Biden har nå fått sitt Mogadishu/Black Hawk Down

- Biden har nå fått sitt Mogadishu/Black Hawk Down, sier Mjelde, som er seniorforsker ved NORCE forskningssenter i Bergen og ekspert på amerikansk politikk.

- USA har bare en president ad gangen, så det nytter ikke å skylde på Trump nå, selv om Trump fortjener mye kritikk for sin Afghanistan-politikk, sier USA-eksperten.

Les også: Tidligere venninne av Melania Trump: - Dette kan være begynnelsen på slutten for dem alle

- Kan ødelegge Bidens presidentskap helt, politisk sett

Mjelde tror Afghanistan kan ramme Bidens presidentskap svært hardt.

- Jeg tror dette kan ødelegge Bidens presidentskap helt, politisk sett, allerede etter 7 måneder. Han har et minst mulig kongressflertall, og erfaringsmessig smuldrer støtten i Kongressen opp når presidentens støtte på meningsmålingene stuper.

- Det er stor sjanse for at vi står foran nok et mislykket presidentskap, som i så fall også USA blir skadelidende av, dessverre, sier Mjelde.

Torsdag er flere republikanere ute og fillerister president Biden for hans håndtering av Afghanistan-krisen. Flere krever at Biden går av og at han stilles for riksrett.

Les mer her: Krever riksrettssak og at Biden går av: - Gud hjelpe oss

- Nå vil Republikanerne kjøre på med Benghazi-aktige kongresshøringer i flere år fremover, sier USA-eksperten Hilmar Mjelde til Nettavisen.

Biden: - Vi skal jakte på dere

President Biden holdt en tale til det amerikanske folket fra Det hvite hus sent torsdag kveld, norsk tid. Da lovte han at de som sto bak angrepet i Kabul skulle få sin straff.

- Til de som utførte dette angrepet, og til alle som vil USA vondt, vit dette: Vi kommer ikke til å tilgi. Vi kommer ikke til å glemme. Vi vil jakte dere og få dere til å betale, sa Biden i sin tale.

- Vi vil svare på dette med styrke og presisjon, og vi vil velge når og hvor vi skal slå til, fortsatte den amerikanske presidenten.

Biden gjorde det også klart at den pågående evakueringen fra Kabul ikke stanser til tross for torsdagens angrep.

- Vi vil ikke la terrorister hindre oss. De skal ikke få sette en stopper for vårt oppdrag. Vi fortsetter evakueringen, lovte Biden.