Jeger fant død person i Tromsø

Kan være savnet kvinne.

02.10.14 11:10
HTML EMBED

(NORDLYS.NO): En jeger fra Tromsø-området varslet onsdag politiet om at han hadde funnet levningene etter en omkommet person på jaktur.

Funnet ble gjort ved Dreperen, øst for Tromsdalstinden.

- Jeg var på støkkjakt etter rype. 250-300 meter fra stien oppdaget jeg levningene, forteller Yngve Einnes fra Krokelvdalen, til Nordlys.no.

Funnet på sti

Funnet er gjort ikke langt fra en mye trafikkert tursti.

- Men man måtte gå rett på for å finne det, forteller Einnes.

Han innrømmer at han skvatt litt.

- Men det var ingen dramatikk.

Operasjonsleder ved Troms politidistrikt bekrefter onsdag at de har hentet ned et funn fra området. Torsdag morgen sier Hans Martin Moen, leder ved kriminalvakta hos Tromsø-politiet, at avdøde foreløpig ikke er identifisert.

- Det er et funnet lik som har ligget en stund, men før vi har identifisert vedkommende, kan vi ikke si mer, sier Moen til Nordlys.

Stor leteaksjon

Det er imidlertid en person som de siste årene har blitt meldt savnet i området. En kvinne ansatt ved en bedrift i Tromsø ble i 2012 meldt savnet da hun ikke kom tilbake etter en tur ved Tromsdalstinden.

Kvinnen ble sist sett 9. august samme år i skaret nedenfor Tromsdalstinden da hun spurte om veien både til Snarby og Skarvassbu.

Det var husverten som først meldte fra om at hun var savnet 22. august. Det gikk en måned før leteaksjonen i området startet, og hun var da antatt omkommet.

Til tross for en stor leteksjon som favnet fra Snarby til Breivikeidet, ble hun aldri funnet.

Tromsø Røde Kors' operative leder Ann Ellen Karlsen fortalte høsten 2012 til Nordlys at aksjonen har vært en av de største som de noensinne ha vært med på.

Les flere saker i Nordlys her.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.