*Nettavisen* Nyheter.

Jeger skjøt tre elg på 15 sekunder

Nesseby (NTB): En elgjeger i Nesseby i Finnmark fikk sitt livs jaktopplevelse da han felte et ungdyr, en kalv og en kvige på under 15 sekunder.

- Jeg har aldri hørt om eller opplevd noe lignende. Jeg har hatt utrolig flaks ettersom tre dyr kom rett mot meg og jeg fikk dem godt i siktet. Det var akkurat som skiskyting, og det er det ikke ofte man opplever noe sånt på elgjakt, forteller jeger Lasse Johnsen til Finnmarken om opplevelsen sist mandag.

Jaktlaget hadde ikke løsnet ett eneste skudd den første uka i jakta men lykken snudde da de byttet jaktfelt. Nå har laget kun ett dyr igjen på høstens kvote.

En annen jeger fikk også litt av en opplevelse tidligere i elgjakta. Siri Hånes Langen (21) fra Røros i Sør-Trøndelag skjøt to kalver med én kule da kula gikk igjennom den ene kalven og traff tvillingen som sto på den andre siden av veien.

- En av dem var truffet i kroppen, den andre hadde fått kula over panna så den besvimte, forteller hun til Arbeidets Rett.

Det er ikke meldt om noen jaktulykker i forbindelse med årets elgjakt. I midten av september var det fire jaktulykker på tre dager, og alle var i forbindelse med rypejakt. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag