*Nettavisen* Nyheter.

Jeger truffet av skudd i Finnmark

Hammerfest (NTB): En jeger er hentet av ambulansehelikopter etter han ble truffet av et skudd i øvre del av brystregionen under jakt på Sørøya i Finnmark onsdag.

Mannens skadeomfang er foreløpig uklart. Den skadde, som er i midten av 30-årene, pustet og var ved bevissthet da han ble brakt til sykehuset i Hammerfest, opplyser operasjonsleder Asgeir Aule i Vestfinnmark politidistrikt til NTB.

- Meldingen fra AMK klokken 13.05 gikk ut på at det var skjedd en skyteulykke under jakt i Breivikbotn på Sørøya. Vi har fortsatt ikke fått avhørt resten av jaktlaget på sju personer. På det nåværende tidspunkt vet vi ikke om det er begått noe straffbart. Mennene skal ha vært sammen på rypejakt, sier operasjonslederen.

Mannen ble truffet av en kule fra ei hagle på 70 meters hold. Aule forteller at terrenget jakten skjedde i er kupert. Han kjenner foreløpig ikke til hvordan mennene var kledd da de var på jakt.

Politiet er på stedet og etterforsker saken. Jaktlaget får oppfølging fra helsevesenet etter hendelsen. Politiet regner med å starte med avhør i løpet av onsdag ettermiddag. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.