RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Jekker opp TGS-NOPEC

Sist oppdatert:
ABG Sundal Collier har kommet seg over en viss skuffelse over fjerde kvartal for TGS-NOPEC, og fokuserer på gode utsikter fra konsernsjef Hank Hammilton. Estimatene for 2003 økes markant
ABG Sundal Collier fokuserer i en analyse av seismikkselskapet TGS-NOPEC på fremtidsutsiktene, etter et litt skuffende fjerdekvartal.

Selskapets planer for investeringer i multiklientseismikk i 2003 er nå 30-40 prosent høyere enn for tre måneder siden, et tydelig tegn på økt tiltro til en solid opphenting i seismikkmarkedet, mener meglerhuset.

Det vises også til at selskapet indikerer en omsetningsvekst på 10 prosent i 2003, målt i dollar, mens ABG Sundal Collier hadde ventet en flat utvikling.

Den viktigste driveren er skyhøye gasspriser i USA, som indikerer en betydelig økning i leteinvesteringer i gassområder, spesielt i Mexico-gulfen, men også utenfor Canada. TGS har meget god eksponering i disse områdene, fremgår det av analysen.

Meglerhuset øker sitt estimat på 2003-omsetningen fra 855 til 948 millioner kroner. Anslaget på driftsresultatet økes fra 252 til 288 millioner, og resultat pr. aksje ventes nå å bli 7,79 kroner, mot tidligere 6,60 kroner

Meglerhuset beholder sin kjøpsanbefaling og kursmålet på 70 kroner. Aksjen handles fredag formiddag uendret på 55 kroner.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere