*Nettavisen* Nyheter.

Jemen innleder offensiv mot al-Qaida-gruppe

Aden (NTB-AFP): Jemenittiske styrker har innledet en offensiv mot den sørlige byen Zinjibar, som er beleiret av en gruppe tilknyttet al-Qaida. Minst tolv mennesker skal ha blitt drept i kampene.

12.05.12 22:31

Byen ble angrepet fra tre kanter av soldater som blir støttet av flyvåpenet og marinen. Ifølge hæren overvåker forsvarsminister Mohammed Nasser Ahmed aksjonen.

- Forsvarsministeren har oppsyn med en militær plan om å ta tilbake kontrollen over byen Zinjibar og nabobyen Jaar fra al-Qaida, sier en tjenestemann i det jemenittiske forsvaret.

To soldater, en av dem en oberst, ble drept i kampene, mens 12 andre ble såret. I tillegg ble seks al-Qaida-soldater drept, sier en person som tilhører en lokal stamme i Jaar, hvor opprørerne evakuerte sine sårede og drepte.

I luftangrepene som ble gjennomført lørdag morgen, ble tre opprørere og en sivil drept.

Tidligere i mai gikk væpnede menn fra grupper tilknyttet al-Qaida til angrep på to av hærens posisjoner utenfor Zinjibar for å hevne drapet på en av gruppens ledere i et luftangrep dagen i forveien. Da mistet minst 22 soldater livet i kampene. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.