RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Jemen uten informasjon om USAs bombeavsløring

Sist oppdatert:
Washington (NTB-AFP-Reuters): En bombe som var ment for et fly med kurs for Vesten, skal nylig ha blitt beslaglagt i Midtøsten. Angrepet skal ha vært planlagt av al-Qaida i Jemen, men jemenittiske myndigheter sier de ikke aner noe om saken.

Planen var å sprenge et fly i lufta, og bomben ble beslaglagt i løpet av de ti siste dagene, opplyste amerikanske tjenestemenn tirsdag. Gruppa bak planen oppgis å ha vært al-Qaida på den arabiske halvøya, som er basert i Jemen.

En tjenestemann ved presidentens kontor i Jemen sier at de ikke har noen opplysninger om saken. En annen kilde i regjeringen hevder at saken kun tjener amerikanske interesser.

- Bombeplanen tjente kun amerikanske interesser, og Jemen ble nok en gang holdt utenfor, sier den ikke navngitte kilden til Reuters.

Ifølge kilder i antiterrortjenesten i USA skal al-Qaida på den arabiske halvøy ha utviklet ei ny «underbuksebombe», som ikke inneholder metall. Planen skal ha vært å la en selvmordsbomber gå om bord i et passasjerfly med sprengstoffet på seg.

Terrorplanen ble avslørt på et tidlig stadium, understreker kildene. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere