RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Jemens president lover folkeavstemning

Foto: KHALED FAZAA (Afp)
Sist oppdatert:
Jemens president Ali Abdullah Saleh lover folkeavstemning om en ny grunnlov i løpet av året.

Han lover også en overgang til et parlamentarisk system, melder NTB.

Landet har den siste tiden vært preget av mange demonstrasjoner hvor kravet har vært at president Ali Abdullah Saleh må gi fra seg makten etter 32 år.

Flere drept
Flere personer har blitt drept i demonstrasjonene.

Les også: - Dette er den tredje diktatoren som gir seg

Jemen har opplevd uro siden midten av januar etter at et forslag til en endring av konstitusjon i landet ble lagt fram, og demonstrantene mente at disse endringene ikke var tilstrekkelige mot arbeidsløsheten og de dårlige økonomiske forholdene.

Tusenvis av mennesker har regelmessig tatt ut i gatene for å kreve presidentens avgang og protestert mot høy arbeidsledighet og korrupsjon.

Men demonstrantene har blitt møtt med hard motstand fra sikkerhetsstyrkene. Demonstrantene har også barket sammen med tilhengere av president Saleh, som har vært væpnet med batonger og kniver.

80 skadd
Tirsdag denne uken åpnet sikkerhetsstyrkene ild mot en folkemengde som demonstrerte i hovedstaden Sana’a. Minst 80 mennesker ble skadd og én døde av skadene på sykehus, melder BBC.

Jemen lider av stor befolkningsvekst, stigende matvarepriser, fattigdom med en arbeidsledighet på 40 prosent og feilernæring hos store deler av befolkningen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere