RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Jemens president Saleh får immunitet

Sist oppdatert:
Sanaa (NTB-AFP-Reuters): Nasjonalforsamlingen i Jemen har besluttet å gi landets mangeårige president Ali Abdullah Saleh rettslig immunitet.

Loven som ble støttet av et flertall i forsamlingen, gir Saleh full immunitet mot straffeforfølgelse. Vedtaket gir også delvis rettslig beskyttelse til hans nærmeste støttespillere.

Immuniteten er en del av maktoverføringsavtalen som allerede i fjor vår ble forhandlet fram av Golfstatenes samarbeidsråd (GCC). Saleh, som har sittet ved makten siden 1978, nølte lenge med å gå med på forslaget, men signerte til slutt avtalen i november.

Den nasjonale overgangsregjeringen, som består av både representanter fra opposisjonen og Saleh-tilhengere, leverte fredag inn en rekke endringsforslag til lovteksten for å redusere omfanget av amnestiet til Salehs nærmeste medarbeidere.

Ifølge loven som nå er vedtatt, kan Salehs medhjelpere ikke straffes for politisk motiverte handlinger eller utøvelse av tjenesteplikter. De får imidlertid ikke immunitet mot lovbrudd som anses som terrorhandlinger. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere