RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Jens: - Ap pådriveren bak verdens beste samfunn

Oslo (NTB): Mange har gjennom årene bidratt til å utvikle det norske velferdssamfunnet, men det er Arbeiderpartiet som i alle år har vært den drivende kraften, ifølge Jens Stoltenberg.

- Det er en historisk tilsnikelse å si at velferdssamfunnet kom av seg selv. Det er et resultat av mange politiske og omstridte valg, sa statsminister og Ap-leder Jens Stoltenberg da han talte under feiringen av 125-årsjubileet til Arbeiderpartiet tirsdag.

Det som startet med arbeiderbevegelsens kamp for normalarbeidsdagen og allmenn stemmerett under stiftelsen i 1887 har resultert i samfunnet blir kåret til det mest likestilte, det beste å bli mor i og «verdens beste land», slik Stoltenberg formulerte det

- Vi skal ikke begå den feilen å si at alt dette skyldes Det norske Arbeiderparti. Arbeiderpartiet har ikke skapt det norske velferdssamfunnet alene. Vi har samarbeidet med andre partier, både i mindretall og i flertall. Men når vi ser på det politiske landskapet har den dominerende kraften i alle disse årene vært nettopp Arbeiderpartiet, sa han. (©NTB) (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere