RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Jens: - Nini, jeg vil savne deg

Jens Stoltenberg la onsdag ut en melding til sin søster.
Jens Stoltenberg la onsdag ut en melding til sin søster. Foto: Erlend Aas (NTB Scanpix / Skjermdump Facebook)
Sist oppdatert:
Jens Stoltenberg med melding til søsteren.

Nini Stoltenberg, lillesøsteren til den tidligere statsministeren, er død etter lengre tids sykdom. Hun ble 51 år gammel.

- Kjære lillesøster Nini, jeg vil savne deg. Denne meldingen la Jens Stoltenberg ut på Twitter onsdag kveld. 


Nini Stoltenberg var utdannet jurist og jobbet som programleder på 1990-tallet. Familien hennes bekreftet dødsfallet overfor NRK onsdag.

- Nini var et fantastisk menneske, og det er en stor sorg at hun nå er borte, sier hennes far, Thorvald Stoltenberg, til NTB.

Partiet sørger

Ap-leder Jonas Gahr Støre sier at partiet sørger over Nini Stoltenbergs bortgang.

– Nini delte sterke erfaringer fra sitt liv og ble en viktig stemme i diskusjonen om ruspolitikk. Hun utfordret oss alle til både ettertanke og nytenking, sier Ap-lederen.

Frp-leder og fungerende statsminister Siv Jensen sier til Dagbladet at hun mottok meldingen med sorg.

– Hun var en sterk og markant stemme i den viktige debatten om ruspolitikk, sier Jensen.

Åpen om problemer

I likhet med sin samboer Karljohn Sivertzen engasjerte Nini Stoltenberg seg sterkt i ruspolitiske debatter. Sivertzen døde i mars i fjor.

Stoltenberg og familien sto først fram med historien om narkotikamisbruket hennes i et program på TV 2 høsten 2001 i forbindelse med at pappa Thorvald ga ut selvbiografien «Det handler om mennesker». Siden den gang var både hun og familien åpne om rusproblemene og situasjonen for misbrukeres pårørende.

Nini Stoltenberg ble etter hvert en stemme i debatten om norsk narkotikapolitikk.

Ekspertgruppe

I mars 2003 ble hun med i en ekspertgruppe oppnevnt av regjeringen Bondevik, og senere den samme våren tok hun til orde for en avkriminalisering av hasjbruk.

– Det eneste riktige er å innse at krigen mot narkotika er tapt. Så lenge vi tror på den totale rusfrihet, kommer vi ingen vei. Utbredelsen og omsetningen er for omfattende og har holdt på for lenge. Vi må godta dette som et faktum, og bygge en ny narkotikapolitikk derfra. Blant de tingene vi må forholde oss til, er legalisering av hasj. Det er en brannfakkel, men en viktig sak å få på plass, sa hun i forkant av en debatt under Norsk Litteraturfestival på Lillehammer.

Uberørt program

Jens Stoltenbergs politiske rådgiver Randi Ness sier til NTB at den påtroppende generalsekretæren i NATO er på ferie, og at søsterens dødsfall derfor ikke får noen praktiske konsekvenser for Stoltenbergs program.

Når det gjelder detaljer rundt begravelsen, vil familien komme tilbake til dette. (©NTB)


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere