RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Juliusson, Ingolfur (SCANPIX)

Jens: - Sa ikke ja til hijab

Sist oppdatert:
Jens Stoltenberg avviser at han sa ja i hijabsaken.

VG skriver onsdag at dokumenter avslører at statsminister Jens Stoltenberg og justisminister Knut Storberget allerede 29. januar sa ja til hijab.

Les også: - Jens sa ja til hijab

Jens Stoltenberg avviser gjennom sin statssekretær Torbjørn Giæver Eriksen at han sa ja:

- Det er ikke riktig at regjeringen konkluderte med å si ja til hijab i politiet, slik VG skriver. Saken ble drøftet i regjeringen, men det ble ikke trukket noen konklusjon om å si ja til hijab, sier Giæver Eriksen til Nettavisen onsdag morgen.

- Åpnet for
Giæver Eriksen forklarer videre:

- Det ble åpnet for å endre uniformsreglementet for å ta religiøse hensyn, men på hvilken måte det kunne skje skulle utredes videre i de berørte departementer. Dette ble fulgt opp gjennom brevet til Politidirektoratet av 10. februar der man bl.a. ba direktoratet om å foreta en vurdering av hvordan tildekking av hår kunne tilpasses politiuniformen. I oppdragsbrevet ble det understreket at Politidirektoratets innstilling ville bli forelagt for andre berørte departementer før endelig beslutning skulle fattes, sier han.

På vegne av statsministeren fastholdes det at saken ikke ble konkludert før pressekonferansen 20. februar:

- Det ble ikke endelig konkludert i saken før justisministeren den 20. februar bestemte seg for ikke å gå videre med saken, sier Giæver Eriksen til Nettavisen.

Les også: Hamrer løs på Storberget

- Hadde konkludert
VG hevder å sitte på regjeringsdokumenter som viser at både statsminister Jens Stoltenberg og Storberget hadde konkludert.

Det ene dokumentet er en protokoll fra regjeringskonferansen 29. januar, som skal vise at regjeringen ba Politidirektoratet endre uniformsreglementet. Det andre dokumentet er et regjeringsnotat og skal vise at Storberget sa ja til religiøse hodeplagg i politiet. VG skriver videre at pressemeldingen som Justisdepartementet sendte ut 4. februar har den samme ordlyden som regjeringsnotatet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere