RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Åserud, Lise (SCANPIX)

Jens avviser privat fest

Sist oppdatert:
Avviser at det skjer en privatiseringsbølge i kommunene under den rødgrønne regjeringen.

Både røde og blå ordførere kjøper mye mer private tjenester innen barnevern, helse og omsorg nå enn før de rødgrønne fikk makten i 2005.

Kommunenes egen innrapportering til staten siden den gang, de såkalte KOSTRA-tallene, viser ifølge Dagsavisen at kommunenes innkjøp fra private stiftelser og organisasjoner har økt fra 9,7 milliarder i året til 14,6 milliarder.

Frp- og Høyrestyrte kommuner kjøper mye privat, mens rødgrønne kommuner følger tett etter.

Statsminister Jens Stoltenberg har imidlertid en forklaring på det som kan se ut som en privatiseringsfest under de rødgrønne.

- Omtrent fem prosent av det kommunene kjøper av tjenester er fra private. Når kommunene får så mye mer penger som de har gjort under den rødgrønne regjeringen, er det åpenbart at de da også kan ha brukt mer penger på private tjenester, sier Stoltenberg til Avisenes Nyhetsbyrå (ANB).

Statsministeren fastholder at kommunene ikke kan ha brukt større andeler av inntektene sine på private tjenester etter at han tok over i 2005.

- Når kommunene har fått så store løft, bruker de også mer, blant annet på private barnehager. Det er heller ikke store tall når vi snakker om kommunebudsjetter på 250-300 milliarder kroner, mener han.

Han tror også at kjøp av tjenester fra private stiftelser og organisasjoner som Kirkens Bymisjon og Frelsesarmeen kan være med i disse tallene. Dette kommer også fram i oversikten fra Dagavisen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere