Gå til sidens hovedinnhold

Jens blir Twitter-misbrukt

Det blir også Siv Jensen og Vladimir Putin.

- Det er ikke ønskelig at folk gjør dette, men vi klarer ikke fjerne alle falske profiler, sier politisk rådgiver Mina Gerhardsen (Ap) ved Statministerens kontor til Nettavisen.

Profilene Gerhardsen snakker om er blant annet falske Facebook-, MySpace- og Twitter-profiler som opprettes i statsministerens navn.

«Stiv Jensen»
De fleste profilene fremstår som uskyldige, men enkelte lar seg underholde på den virkelige Jens Stoltenbergs bekostning.

På Twitter-profilen jensstoltenberg gir en anonym person seg ut for å være Stoltenberg. Og det er en heller frekk og smålig statsminister landets nettsurfere møter:

«Skriver nye "Kaptein Norge"-manus til valget. Fant lett skurkenavn til Stiv Jensen og Kverna Solberg, men sliter med Sponheim og Høybråten....» er blant de spesielle beskjedene som publiseres.

Klikk på bildene til venstre for å se dem i større format!

Gerhardsen er en av Stoltenbergs nærmeste medarbeidere og er kontinuerlig på jakt etter flere falske profiler.

- Vi rapporterer inn falske profiler systematisk. Senest i dag har vi varslet Twitter om en falsk profil, sier Gerhardsen.

- Ser hva som er ekte
Hun tror likevel at falske profiler ikke er noe stort problem.

- Jeg tror folk klarer å skille mellom hva som er ekte og hva som er falskt, sier hun.

Og med ekte mener Gerhardsen Jens Stoltenbergs offisielle Facebook-profil hvor Stoltenberg nå har fått over 21.000 fans.

- Vi er åpne for å ta i bruk ulike kanaler for å nå ut til folk, men nå jobber vi først og fremst med å utvikle Facebook-profilen på en best mulig måte. Det er jo en suksess, så langt, sier Gerhardsen.

Men det er ikke bare Arbeiderpartiet som har tatt i bruk nye kanaler og som også opplever misbruk.

Facebook-Siv
Frp-formann Siv Jensen er i ferd med å kaste seg på samme bølgen og har også etablert en egen profil på Facebook. Riktignok er det kun drøyt 4000 personer som «støtter» Siv, så hun har et stykke å gå.

Som nevnt opplever også Siv Jensen å bli misbrukt, også hun på Twitter. Under navnet sivjensen har også her en anonym person tatt seg til rette.

Blant annet kommenterte brukeren at Frp-nestor Carl I. Hagen offentliggjorde at han ville tre ut av norsk politikk på følgende måte:

«ser frem til at gamlefar flytter til spania for godt.»

Heller ikke Venstre-leder Lars Sponheim slipper unna nettparodieringen. På Twitter-profilen sponheim kan du følge «Lars Sponheims» politiske hverdag.

Sponheim og mandagspils
Hvor informativt er det ikke å vite hva Sponheim gjør på mandager:

«etter en lang dag i strortingskantina, og obligatorisk mandagspils med gutta, skal det bli greit med et par timer på øret.»

Valg-kvitring
Det er åpenbart at Twitter og andre nettsamfunn vil bli tatt i bruk under høstens valgkamp. Det er i så fall en trend som følger etter det danske folketingsvalget i 2007.

Den gang var både statsminister Anders Fogh Rasmussen, sosialdemokratenes Helle Thorning-Schmidt, Dansk Folkeparti-leder Pia Kjærsgaard og alle andre danske partiledere aktivt på plass med egne Facebook-profiler.

Også under høstens amerikanske presidentvalg brukte både republikanernes kandidat John McCain og nåværende president Barack Obama sine Twitter-kontoer aktivt. Obama har derimot ikke sagt et pip siden han kom inn i Det hvite hus 20. januar.

Kjendiser
Det finnes en mengde kjentfolk som har opprettet egne Twitter-profiler. Også blant journalister er Twitter i ferd med å bli en bølge som «alle» hiver seg på. NRKbeta.no har en oversikt over en rekke av de kjente, både norske og utenlandske, twitrere.

Også Nettavisens sjefredaktør Gunnar Stavrum har sin egen Twitter-profil. Du kan sjekke den ut her..

Reklame

- Den mest behagelige skjorta jeg har hatt på meg

Kommentarer til denne saken