*Nettavisen* Nyheter.

Jens og Erna dominerer i mediebildet

Oslo (NTB): Småpartiene sliter med å få medieomtale i valgkampen. Ikke overraskende er det Jens Stoltenberg (Ap) og Erna Solberg (H) som dominerer totalt.

Medieovervåkingsbyrået Retriever har på oppdrag fra Aftenposten gjennomgått all medieomtale i papiraviser, nettaviser og de største etermediene fra 12. august.

Oversikten viser en sterk skjevfordeling mellom partier og partiledere: Jens Stoltenberg blir nevnt tre ganger oftere enn Liv Signe Navarsete, (Sp) og Erna Solberg tre ganger mer enn Knut Arild Hareide (KrF).

Jens Stoltenberg, Erna Solberg og Frp-leder Siv Jensen har til sammen rasket med seg hele 57 prosent av den totale omtalen av alle partilederne, De tre partiene de representerer, har fått 67 prosent av partiomtalen i norske medier.

Professor i statsvitenskap Toril Aalberg ved NTNU i Trondheim mener at fokuset på de to statsministerkandidatene er blitt ekstremt.

- Mediene har valgt to kandidater kampen står om, og kjører en slags «presidentvalgkamp» mellom dem, sikkert i fortvilelse for de andre partilederne, sier hun. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.