RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Jens skryter av de rike

Foto: Foto (arbeiderpartiet.no)
Sist oppdatert:
Stoltenberg er imponert over Røkke, Hagen, Reitan og Stordalen.

ARBEIDERPARTIETS LANDSSTYREMØTE (Nettavisen): Tirsdag ettermiddag startet Arbeiderpartiets landsstyremøte i Oslo, og like før klokken 14.30 entret statsminister Jens Stoltenberg talerstolen for å snakke om den politiske situasjonen.

Aps nestleder Helga Pedersen ønsket velkommen til landsstyremøtet, og hun uttrykte glede over at Stoltenberg skulle tale, noe Stoltenberg svarte muntert på.

- Jeg er veldig lykkelig over at Helga blir lykkelig over at jeg skal tale. Men jeg er ikke ansvarlig for at hun er under lykkelige omstendigheter, sa Stoltenberg, til stor latter fra salen.

- Imponert over Røkke og Hagen
Stoltenberg påpekte i sin tale at Arbeiderpartiet er et næringsparti, og brukte størsteparten av talen til å snakke om nettopp norsk næringspolitikk.

- Fordi vi er et arbeiderparti. Når vi sier at arbeid til alle er jobb nummer en, betyr det av i må ha gode kår for norske bedrifter. Det er og skal være godt å drive bedrift i Norge, sa han.

Statsministeren trakk spesielt fram Kjell Inge Røkke, Stein Erik Hagen, Odd Reitan og Petter Stordalen.

- Mange av våre aller rikeste og mest fremgangsrike investorer og forretningsfolk har det til felles at de startet fra bunnen og har skapt store formuer selv, sa Stolenberg.

Stoltenberg sa han var imponert over hva de fire har fått til.

- Det de har fått til er imponerende. Men de er samtidig fire synlige bevis på at det går an å starte bedrifter som går bra i Norge. Ja, det er til og med mulig å bli rik. Og slik skal det være, sa han, og la samtidig til:

- Bare de betaler skatt.

Han påpekte at de fire likevel ikke typiske representanter for norsk næringsliv, siden over 99 prosent av bedriftene i Norge har færre enn 100 ansatte.

Lover mer til forskning
Stoltenberg mente det første vi må gjøre for å styrke næringslivet, er å satse på kunnskap, forskning, utvikling og inovasjon.

- Satsing på kunnskap, både i bredde og på toppnivå, er helt avgjørende. Kunnskap triumfer alt, sa han.

Han skrøt også av at regjeringen siden 2005 har økt bevilgningene til forskning og utvikling med 50 prosent, om lag ni milliarder kroner.

- Dette er satsinger vi skal fortsette med. Vi skal trappe opp forskningsbevilgningene også framover, lovde Stoltenberg.

- Mangler på jernbanen
Stoltenberg trakk også fram satsing på infrastruktur som viktig for å styrke næringslivet.

- Nå begynner vi heldigvis å se resultatene av den opptrappingen som er gjort. Vi skal satse på vei og bane. Derfor gjennomfører vi tidenes samferdelsløft, sa han.

- På jernbanen er det mye som mangler, men vi har doblet jernbaneinvesteringen, og vi vet at det vil virke, sa han.

- Mislykkes vi, taper vi
Til slutt i sin tale påpekte Stoltenberg det han mente er det viktigste.

- Vi er helt nødt til å holde orden i økonomien, sa han.

- At vi har orden i økonomien er helt avgjørende for at vi i det hele tatt skal kunne ha industri og næringsliv som kan konkurrere. Vi må føre en økonomisk politikk som bidrar til lav rente og lav prisstigning, og vi må fortsette et samarbeid med partene i arbeidslivet for å sikre ansvarlige lønnsoppgjør, sa Stoltenberg, og la til:

- Mislykkes vi i denne ene, fundamentale oppgaven, så spiller det egentlig mindre rolle hva vi gjør på andre områder i næringspolitikken. For da har vi tapt.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere