*Nettavisen* Nyheter.

Jensen: - Innskuddsgaranti kan bli endret

Oslo (NTB): Norge kan komme til å tape tvisten med EU om den særnorske innskuddsgarantien, men regjeringen har ikke gitt opp kampen. Det sa finansminister Siv Jensen (Frp) i Stortinget onsdag.

- Jeg kan forsikre Stortinget om at regjeringen viderefører den forrige regjeringens arbeid. Vi gjør alt vi kan for å beholde den norske ordningen, men kan ikke lukke øynene for at resultatet kan bli et annet. Det er en kamp i motbakke, sa finansministeren.

Det var Sps Trygve Slagsvold Vedum som tok opp saken i den muntlige spørretimen. Han mente at regjeringen snakker med to tunger.

- Europaminister Vidar Helgesen ga i forrige uke et positivt signal her i Stortinget, mens statsminister Erna Solberg uttalte seg i Berlin som om saken er tapt, og at det beste vi kan håpe på er gode overgangsordninger. Har finansministeren kanskje et tredje syn på saken? spurte Vedum.

Jensen avviste påstandene om at regjeringen har uklare syn. Hun opplyste at hun i begynnelsen av desember reiser til Strasbourg for å drøfte saken med EU-kommissæren for det indre marked, franskmannen Michel Barnier. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.