Gå til sidens hovedinnhold

Jensen: Deilig å gi skattelette

Oslo (NTB): Finansminister Siv Jensen (Frp) sier det var både deilig og nødvendig å gi skattelettelser til folket, og viser til at Frp er tuftet på kamp mot skatter og avgifter.

- Det er helt nødvendig og riktig. For et parti som alltid har slåss for lavere skatter, avgifter og offentlige inngrep, er det klart det er befriende å endelig få lov til å gjøre noe med det. Vi har gitt lettelser til brede grupper i befolkningen. Samlet sett kommer alle bra ut, sier Jensen til Dagens Næringsliv.

Finanspolitisk talsmann Jonas Gahr Støre i Arbeiderpartiet lar seg ikke imponere.

- Vanlige folk vil få 1 krone mer om dagen i skattelette. De som har over 2 millioner kroner i årslønn vil få 40.000 kroner i året, sier Støre til Dagsavisen.

Regjeringen vil redusere skattesatsen på alminnelig inntekt for alle fra 28 til 27 prosent. Dette veies opp ved at skattefradraget redusert tilsvarende. Dessuten vil regjeringen gjøre det dyrere å kjøpe alkohol. Alkoholavgiften skal økes med 1,9 prosent. Det blir også dyrere å se på TV hvis regjeringens budsjettforslag går gjennom. NRK-lisensen skal økes med 45 kroner.

På spørsmål fra DN om hvorfor det er stå stor forskjell fra Frps alternative budsjettkutt på 18 milliarder kroner i offentlige utgifter og skatte- og avgiftslettelser på 23 milliarder kroner, sammenlignet med de 8 milliarder kronene som regjeringen nå vil kutte med, svarer Jensen: (©NTB)

Reklame

Her får du tak i den nye Pondus-boka