RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Jensen fengslet i ytterligere én uke

Dagens bilde fra NTB scanpix. Forsvarer Jens Ove Hagen etter fengslingsmøtet til den korrupsjonssiktede politimannen Eirik Jensen onsdag i Oslo Tingrett.
Dagens bilde fra NTB scanpix. Forsvarer Jens Ove Hagen etter fengslingsmøtet til den korrupsjonssiktede politimannen Eirik Jensen onsdag i Oslo Tingrett. Foto: Lise Åserud (NTB scanpix)
Sist oppdatert:
Den korrupsjonssiktede politimannen Eirik Jensen ble varetektsfengslet i ytterligere én uke med brev- og besøkskontroll i Oslo tingrett tirsdag.

Jensen kan dermed snart bli løslatt fra varetekt, hvor han har sittet helt siden han ble pågrepet 24. februar.

Kjennelsen var ikke i tråd med begjæringen fra Spesialenheten for politisaker, som hadde bedt om forlenget fengsling i to uker med brev- og besøkskontroll.

– Det er hyggelig å registrere at retten har vært seg bevisst det kontrollansvar som domstolene skal ha, og at man ikke har akseptert at det skal være nødvendig med noe ytterligere fengsling enn én uke, sier Jensens forsvarer, Jens Ove Hagen, til NTB.

Politioverbetjent Jensen har hele tiden har nektet straffskyld for siktelsen om grov korrupsjon i forbindelse med en stor narkotikasak.

Går mot løslatelse

I hvert fengslingsmøte har Spesialenheten bedt om fire uker, noe de også har fått medhold i. Grunnen til at de denne gangen ba om halvparten, er at etterforskningen har gått framover.

– Hvis det ikke dukker opp noe nytt i saken, og vi får gjennomført de etterforskningsskrittene vi mener er viktig og nødvendig i saken, betyr det at det går mot en løslatelse for den siktede, sier etterforskningsleder Liv Øyen i Spesialenheten til NRK.

Bak lukkede dører begjærte Hagen sin klient nok en gang løslatt tirsdag.

– Retten har vært kritisk til Spesialenhetens begrunnelse, og nå nærmer man seg etter hvert et stadium der nok er nok, sier forsvareren til NTB.

Nok belastning

Den 11. april ble politimannen fritatt for taushetsplikten, og 23. april møtte han selv for første gang i et fengslingsmøte. Tirsdag var Jensen imidlertid ikke til stede. Hans forsvarer Jens-Ove Hagen forklarer hvorfor:

– Han føler at han har sett offentligheten i øynene én gang, og det er nok belastning, sa han til NTB mandag.

Sju avhør

I slutten av april gjorde Spesialenheten det kjent at over 60 personer er avhørt i saken. Jensen var selv i avhør sist onsdag og har ifølge Hagen vært i sju avhør i til sammen mellom 30 og 35 timer siden han ble pågrepet.

Selv om det nå ser ut til at 56-åringens varetektsperiode nærmer seg slutten, fortsetter etterforskningen. Dersom Spesialenheten velger å ikke begjære fortsatt varetektsfengsling etter denne uken, betyr det at den ikke lenger anser at det er fare for å forspille bevis.

Fortsatt etterforskning

Det betyr ikke at etterforskningen er avsluttet.

– Dette er en etterforskning som vil ta tid. Det er fortsatt mange avhør som skal gjennomføres og mye materiale som skal analyseres. Vi er i et stadium av etterforskningen der vi fortsatt også innhenter informasjon, sier Øyen til NRK.

Den siste tiden har Jensen fått kontrollerte besøk av familiemedlemmer, kollegaer og venner i fengselet.

– Det letter situasjonen hans, og det er bra at han har fått en viss kontakt med omverdenen, sier forsvarer Jens-Ove Hagen. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere