Jensen fikk forlenget varetekt

Jensen møtte ikke selv da Oslo tingrett skulle ta stilling til eventuell videre varetekt i saken tirsdag.

Jensen møtte ikke selv da Oslo tingrett skulle ta stilling til eventuell videre varetekt i saken tirsdag. Foto: Erlend Aas (NTB scanpix)

Jensens forsvarer: – Skuffet, men ikke overrasket.

25.03.14 17:28

Den korrupsjonssiktede politimannen Eirik Jensen ble i Oslo tingrett tirsdag varetektsfengslet i fire nye uker med brev- og besøksforbud.

Spesialenheten for politisaker mener det er viktig for etterforskningen at den korrupsjonssiktede politimannen Eirik Jensen er varetektsfengslet i fire nye uker.

Jensen ble i Oslo tingrett tirsdag fengslet i fire nye uker, med brev-, besøks- og medieforbud i hele fengslingsperioden.

– Tingretten tok påtalemyndighetens begjæring til følge i sin helhet, sier Jensens forsvarer Jens-Ove Hagen til NTB.

Han er skuffet, men ikke overrasket over kjennelsen.

– Det er ikke uvanlig at påtalemyndigheten på dette stadiet av etterforskningen får medhold i fengslingsbegjæringen.

Advokaten sier han skal snakke med Jensen torsdag, og da skal de diskutere og ta stilling til hva de skal gjøre videre – blant annet om kjennelsen skal ankes eller ikke.

Spesialenheten sier i en kommentar til NTB at de tar kjennelsen til etterretning.

– Vi mener fortsatt fengsling, slik som det ble nå, er viktig for den videre etterforskning i saken, sier etterforskningsleder Liv Øyen.

Helhetsvurdering
Jensen møtte ikke selv i Oslo tingrett. Fengslingsmøtet gikk for lukkede dører, etter begjæring fra Spesialenheten for politisaker.

Øyen begjærte Jensen varetektsfengslet i fire nye uker, men ba ikke om videre isolasjon for den siktede polititoppen.

– Det er en helhetsvurdering, og på det stadiet vi er i etterforskningen nå, anser vi at det er tilstrekkelig med forbud mot medier og besøk av personer, sier etterforskningslederen.

Hun sier Spesialenheten fortsatt mener det foreligger bevisforspillelsesfare, og at mistanken mot Jensen ikke er svekket.

Pågrepet
Advokat Hagen ba om løslatelse for sin klient, som hele tiden har avvist alle beskyldninger om korrupsjon.

– Det er på det rene at det er kommet fram noe nytt. Saken etterforskes, og det avhøres vitner. Men jeg vil ikke mene noe ytterligere i tillegg til det jeg har ment i rettsmøtet, nemlig at betingelsene for fengsling ikke foreligger, sa forsvareren før rettsmøtet startet.

Eirik Jensen ble pågrepet 24. februar i år. Han er siktet for grov korrupsjon fordi han skal ha mottatt store pengesummer i bytte mot å legge til rette for smugling av store mengder hasj. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.