Politioverbetjent Eirik Jensen ble pågrepet mandag og varetektsfengslet tirsdag, mistenkt for grov korrupsjon knyttet til en omfattende narkotikasak.

En investor (47) som er siktet i en narkotikasak, sier via sin advokat at Jensen i en årrekke bisto med hasjsmugling i bytte mot penger.

- De har truffet hverandre ved en del anledninger og de har også samarbeidet i forhold til innførsel av hasj til Norge, sier forsvarer Benedict de Vibe til NRK.

- Vennskapelig forhold
47-åringen fra Asker ble pågrepet før jul i fjor med et millionbeløp som knyttes til narkotikavirksomhet.

Investorens forsvarer fremmer nå alvorlige anklager mot den siktede politispaneren.

- I utgangspunktet hadde de et vennskapelig forhold. Så utviklet det seg til et mer forretningsmessig forhold der sammenhengen var innførsel av hasj til Norge, sier forsvarer Benedict de Vibe.

- Det er gjort mulig å innføre store mengder hasj gjennom samarbeidet de har hatt, forklarer advokaten.

47-åringen skal ifølge NRK ha forklart i avhør at han ga store pengebeløp til Jensen. Mannen har erkjent en rekke forhold overfor politiet, blant annet besittelse av 80 til 90 kilo hasj.

Det er tidligere blitt meldt at Jensen angivelig skal ha mottatt to millioner kroner fra investoren.

- Uhyrlige påstander
Jens-Ove Hagen, forsvareren til Jensen, reagerer kraftig på påstandene som er fremmet via investorens advokat.

- Slike påstander og insinuasjoner sees som helt uhyrlige av tjenestemannen, sier Hagen til NRK.

Hagen sier at hans klient benekter alt. Politimannen Eirik Jensen er siktet for grov korrupsjon. Han ble tirsdag varetektsfengslet i fire uker med brev- og besøksforbud, to av ukene i full isolasjon.

Hans advokat har mottatt klausulerte dokumenter som gjør at han ikke fritt kan bringe videre detaljer i saken til sin klient. Først i avhør vil Jensen få vite i detalj hva politiet sitter på av informasjon.