*Nettavisen* Nyheter.

Jensen krever enda sikrere banker

Oslo (NTB): Norske banker må fylle på egenkapitalen med ytterligere 1 prosent for å stå bedre rustet mot framtidige tilbakeslag i økonomien.

Beslutningen om at den såkalt motsykliske kapitalbufferen skal settes til 1 prosent i første omgang, ble offentliggjort av finansminister Siv Jensen (Frp) torsdag ettermiddag.

Hun mener, som resten av EU og EØS-landene, at bankene må ha ekstraordinær kapital å tære på for ikke å bidra til oppbremsingen når det begynner å gå tregere i økonomien.

- Formålet er å gjøre bankene mer solide og robuste i en framtidig lavkonjunktur og slik forhindre at bankene forsterker et økonomisk tilbakeslag ved å stramme inn på utlånspraksisen, sa Jensen da hun redegjorde for beslutningen.

Størrelsen på det nye kapitalkravet er på linje med de rådene departementet har fått fra Norges Bank og Finanstilsynet. Siv Jensen mener det også samsvarer godt med forventningene i markedet.

Det nye kravet trer i kraft halvveis ut i 2015. Det betyr at banker som virksomhet i Norge har halvannet år på seg til å bygge opp kapitalbufferen. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.