RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Jensen sier asylregning får konsekvenser

– Norge kan ikke fortsette å ta imot det antallet som kommer nå. Vi er helt nødt til å få denne tilstrømmingen under kontroll, sa Siv Jensen under sin tale søndag.
– Norge kan ikke fortsette å ta imot det antallet som kommer nå. Vi er helt nødt til å få denne tilstrømmingen under kontroll, sa Siv Jensen under sin tale søndag. Foto: Jon Olav Nesvold (NTB scanpix)
Frp-leder og finansminister Siv Jensen sier at asylregningen blir så stor at den får konsekvenser for den politikken som føres.

– Kostnadene vil på kort sikt overstige alle tidlige prognoser. Det har versert ulike regnestykker den siste tiden. De faktiske tallene vil regjeringen presentere for Stortinget når vi legger fram tilleggsproposisjonen. Men jeg kan bekrefte at tallene er høye og at det vil få konsekvenser for den politikken som føres, sa Jensen da hun talte til Fremskrittspartiets landsstyremøte søndag formiddag.

Hun slo deretter fast:

– Norge kan ikke fortsette å ta imot det antallet som kommer nå. Vi er helt nødt til å få denne tilstrømmingen under kontroll.

Mindre attraktivt

Frp-lederens oppskrift er å gjøre Norge til et mindre attraktivt land å søke seg til. Det er et tankekors at så mange velger å reise gjennom flere trygge europeiske land for å ende opp med å søke asyl i Norge, lyder analysen hennes.

Derfor vil Fremskrittspartiet kutte i tilbudet til de som kommer – i talen omtalt som kostnadsreduserende tiltak – og stramme inn på reglene for hvem som får bli.

Hun avviser bestemt å utdype hva slags tiltak som vil bli foreslått.

– Det er fordi regjeringen jobber med dette dag og natt. Vi er ikke ferdige ennå, sier hun til NTB.

Advarsel

Frp-lederen advarer mot en overdreven tro på at bedre integrering er eneste løsning.

– Bedre integrering er selvfølgelig helt sentralt. Målet må være at de som kommer, raskt lærer seg norsk og raskt kommer ut i arbeid. Men jeg vil advare mot å tro at det er helt enkelt. I en situasjon hvor arbeidsledigheten stiger, hvor det å ikke ha kompetanse er mer utfordrende enn før, så må vi ikke tro at en arbeidstillatelse i seg selv har løst problemene, sa hun i talen til landsmøtet.

(Artikkelen fortsetter under bildet).

Finansminister og partileder Siv Jensen (Frp) holder tale under Fremskrittspartiets landsstyremøte i Oslo søndag formiddag.

Sjeldent rett

Jensen utløse begeistring hos sine egne da hun sa at økningen i flyktninger denne høsten beviser at Frp «sjelden har hatt så rett» som da partiet i valgkampen tok til orde for å ta imot færre kvoteflyktninger og hjelpe flere i nærområdene.

– Det vi ser nå, er at en asylpolitikk som er laget for en helt annen tid og en helt annen tilstrømming, knaker i sammenføyningene. Og mens andre partier fortsatt snakker om å være mer liberale, og faktisk hente enda flere til Norge, skal vi være helt tydelige på det motsatte. Vi skal kjempe for reelle, nødvendige og riktige innstramminger i asylpolitikken, sa hun til applaus fra landsstyret. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere