Gå til sidens hovedinnhold

Jensen: – Stopp heksejakten

Partileder Siv Jensen (Frp) gikk hardt ut mot SV da hun talte på Fremskrittspartiets vårkonferanse. – Nå er det nok. Stopp heksejakten, sa finansministeren.

I helgen er 265 Frp-ere fra hele landet samlet på Vårkonferanse på Gardermoen, for å finpusse formen til høsten kommunevalg, skriver TV 2.

I samme område holder SV sitt landsmøte denne helgen, og partileder Siv Jensen refset SV og Audun Lysbakkens politikk.

– Jeg har en beskjed til SV. Nå er det nok. Stopp heksejakten på dem som skaper arbeidsplasser, skaper velferd og bygger landet vårt, tordnet Jensen fra talerstolen.

Les også

Flertall i valgkomiteen for Torgeir Knag Fylkesnes som nestleder i SV

Skattepolitikk

SV-leder Audun Lysbakken talte fredag på SVs landsmøte, hvor han gikk hardt ut mot regjeringens skattepolitikk.

– Vi vil ha en ny direktørskatt på lønninger over 1,5 million. Vi vil ha en forsterket spekulantskatt for dem som eier mange boliger. Bolig skal være til å bo i, ikke spekulere i, sa Lysbakken, som også trakk fram behovet for en «maktskatt på skyhøy arv».

Frp-lederen mener på sin side at boliger ikke skal være et skatteobjekt.

– SV vil innføre den usosiale og unødvendige eiendomsskatten over hele landet. En nasjonal eiendomsskatt. Vi ser det gang på gang. Når det skorter på inntektene, griper sosialistene til den enkleste løsningen og tar et jafs fra lommeboka til folk, sa Jensen.

– Ikke noe parti for folk flest

Lysbakken har bitt seg merke i Jensens uttalelser om heksejakt, og slår tilbake med at Frp ikke er noe parti for folk flest.

–Jeg lytter når Frp snakker om heksejakt på utsatte grupper. De er autoriteter på det området. Men forskjellen på oss og dem er at vi kritiserer folk med mye makt og rikdom, mens Frp henger ut folk med lite, sier Lysbakken til NTB.

– Siv Jensen har vært en finansminister for den økonomiske eliten. Fremskrittspartiet er avslørt, de er slett ikke noe parti for folk flest. Avsløringene gjør åpenbart vondt for dem, siden de nå angriper oss så hardt, sier han.

Les også

Lysbakken takker Spetalen for landsmøte-PR

Kommentarer til denne saken