*Nettavisen* Nyheter.

Jensen tar avstand fra koblinger til Breivik

Oslo (NTB): Fremskrittspartiet avholder sitt landsmøte samtidig med at Anders Behring Breivik forklarer seg i Oslo tingrett. Partileder Siv Jensen mener det er viktig at samfunnet går videre.

- Alle er vi preget av rettssaken og det grufulle budskapet han framfører. Men det er viktig å opprettholde en form for normalitet, og samfunnet må uansett gå videre, sier Jensen.

Fremskrittspartiet samles til sitt 39. ordinære landsmøte på Gardermoen fredag, samtidig som terroristen og massedrapsmannen Anders Behring Breivik etter planen fortsetter sin forklaring i Oslo tingrett.

Breivik har selv vært medlem av partiet og flere har diskutert mulige koblinger mellom Frp og ytterliggående innvandringsmotstandere og islamkritikere. TV 2 omtaler onsdag en rapport fra den britiske antirasistiske organisasjonen Hope not hate, der partiet slås i hartkorn med organisasjonen Vigrid og bloggeren Fjordman.

- Forsøk på å koble det forrykte budskapet fra denne morderen og terroristen til politikk, tar jeg kraftig avstand fra. Han lever i sin helt egne verden, sier Jensen. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.