Siden politimann Eirik Jensen ble pågrepet mandag, har advokat Benedict de Vibe fortalt at hans klient, den narkotikasiktede Gjermund Cappelen (47), smuglet tonnevis med hasj til Norge, og at hans gamle venn Eirik Jensen hadde en sentral rolle i dette.

– Det blir mer og mer uvirkelig, sier Eirik Jensens forsvarer, Jens-Ove Hagen, til Nettavisen om påstandene som kommer fram.

Les: Hevder Jensen var delaktig i smugling av 20 tonn hasj
Les også: - Jensen hjalp med å smugle hasj i årevis

Han undrer på hvorfor Cappelen er tjent med å bli kjent som bakmannen i Norgehistoriens største hasjsak.

Se videointervju med Hagen lenger nede i saken.

- Er det ikke fortvilende for deg å ikke kunne ta til motmæle nå når den andre siden briljerer alene?

- Ja, det er hemmende at vi ikke kan svare konkret, men det kommer tider etter dette, sier Hagen.

(Saken forsetter saken under bildet.)

Vet ingenting

Hagen sier at Jensen ikke vet noen ting om alle beskyldningene som har blitt kjent gjennom media.

- Ja, han kan følge med på alt som nå blir sagt og skrevet, men det er ikke dermed sagt at han orker det. Han er mer interessert i å møte til avhøret uten å vite for mye, sier Hagen og legger til.

- Det eneste han vet er at han har blitt navngitt.

Hagen, jobber nå på spreng for å få til et avhør av Eirik Jensen. Hagen fortviler over at han er pålagt munnkurv av Spesialenheten for politisaker, mens advokat Benedict de Vibe, som forsvarer den narkotikasiktede Gjermund Cappelen, fargelegger saken kraftig i media.

Artikkelen fortsetter under videointervjuet med advokat Jens-Ove Hagen.

var s=document.createElement("script");s.type="text/javascript";s.src="http://csp.picsearch.com/rest?e=yjM7hJ36hDHmiRI6Hz-rTEbnTEN75aCQWrvJSSvLHY2DvtT-FpsOfc11WhN6VkNzqDPp_pEXgwkG419B7KUsG4FRjflZOyeMQc7dOE9NXb-4MdJnYp5dNg&i="+typeof(ps);document.getElementsByTagName("head")[0].appendChild(s);

Vil i avhør
Den erfarne politispaneren Eirik Jensen avviser påstandene.

-Slik jeg oppfatter tjenestemannen, og basert på den generelle forklaringen han har gitt, så er det han sier veldig fjernt fra de beskyldningene som kommer nå, sier Hagen.

Eirik Jensen er sitter varetektfengslet siktet for grov korrupsjon. Spesialenheten for politisaker etterforsker saken. Hagen sier at man i utgangspunktet ønsket å vente med avhør av Jensen til Spesialenheten hadde fått mer fakta på bordet.

- Men fordi disse beskyldningene har kommet fram så detaljert, og i så stort omfang, så forserer det hans behov for å i møte gå påstandene, sier han til Nettavisen.

- Veldig fjernt fra det som kommer fram
Jensens tidligere samboer fortalte i VG fredag at Jensen og Cappelen har hatt et svært tett og godt forhold over mange år (les egen sak her).

- Hvorfor velger Cappelen da å ramme sin tidligere venn så hardt. Kan det være hevn for noe?

-Tanken har slått meg, men jeg vil ikke spekulere så tidlig i etterforskningen, sier Hagen.

Gjermund Cappelen
Gjermund Cappelen ble pågrepet 19. desember 2013, og erkjente tidlig å ha vært i befatning med fem millioner kroner og 80 kilo hasj. Millionene skulle være betaling for hasjen som var smuglet inn i Norge.

Torsdag fortalte Benedict de Vibe at Cappelen har erkjent å ha smuglet flere tusen kilo hasj til Norge gjennom flere år.

I forbindelse med etterforskningen har politiet fått fokus på den erfarne politispaneren Eirik Jensen. Jensen og Cappelen har kjent hverandre i mange år, og Jensen skal også ha hatt Cappelen boende hos seg i en periode.

Cappelen hevder i dag at hans gamle venn Eirik Jensen var delaktig i omfattende smugling av narkotika gjennom flere år. De Vibe sa også at Jensen var delaktig i smuglingen.

– I utgangspunktet hadde de et vennskapelig forhold. Så utviklet det seg til et mer forretningsmessig forhold der sammenhengen var innførsel av hasj til Norge, påstår de Vibe overfor NRK.

Nettavisen har de siste dagene skrevet mye om Cappelen, men da presentert ham som «47-åringen». Personer i miljøet rundt Cappelen har fortalt at de oppdaget at han hadde et forhold til Jensen i september, og at det ble spurt om Cappelen var en tyster.

En sveitsisk megler har også foralt Nettavisen at Cappelen hvitvasket penger gjennom en konto i Sveits.