*Nettavisen* Nyheter.

Jensen vil effektivisere Norge

Oslo (NTB): Fredag blir medlemmene i den nye produktivitetskommisjonen utnevnt i statsråd. Kommisjonen er satt ned av finansminister Siv Jensen (Frp) for å øke produktiviteten og effektivisere landet.

Jensen mener at både offentlig og privat sektor må bli mer effektive enn i dag. Kommisjonen, som skal ledes av professor Jørn Rattsø, skal derfor komme opp med forslag til hvordan dette kan løses.

- De skal både kartlegge hvorfor vi har hatt et fall i produktivitetsveksten i Norge gjennom de siste årene, og se på hvilke tiltak vi kan iverksette for å øke den igjen, sier Jensen til NRK.

Kommisjonen består av seks menn og fire kvinner, og de øvrige medlemmene blir presentert i statsråd fredag. Finansministeren håper kommisjonen kan finne nøkkelen til et mer produktivt samfunn.

- Hvis vi bare får en vekst på produktiviteten med 0,2 prosentpoeng, vil det være av mer verdi for norsk økonomi de nærmeste 40 årene enn hele oljefondet, mener Jensen.

Opprettelsen ble forhandlet fram i regjeringsforhandlingene på Sundvolden i oktober i fjor, og inspirasjonskilden er en lignende dansk produktivitetskommisjon. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag