RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Jensmania

Foto: RUNE JOHANSEN (Bergensavisen AS)
Sist oppdatert:
Hadde med seg roser – men valgflesket uteble.

(Bergensavisen): I valgkampens sluttspurt valgte statsminister Jens Stoltenberg onsdag å besøke Bergen. I et herlig øsende bergensvær, møtte Jens «fansen» på Torgallmenningen.

For da Stoltenberg tok for seg buketten, ble det euforiske tilstander blant kjendishungrige bergensere. Mitt i alt virvaret av «hallaien, Jensemann» og «heia Jens», fikk BA.no tid til en kort prat med statsministeren.

Vi benyttet anledningen til spørre ham om Bergens hete potet; Bybanen.

- Arbeiderpartiet har et landsmøtevedtak på at de store byene skal få mer midler til kollektivtrafikk. Kan du love bevilgninger til bybane-utbyggingen over neste statsbudsjett?

- Vi vil bevilge mer penger til kommunene – og mer til samferdsel. Om det blir mer til akkurat Bybanen, kan jeg ikke love. Det er rett og slett fordi jeg ikke har disse tallene i hodet, svarte Stoltenberg Bergensavisen.

Bergenske masekopper
Rett ved siden av står Aps byrådslederkandidat, Harald Schjelderup, og lytter. I talen statsministeren holdt like før, skamroste han naturligvis Aps lokale kandidater, og trakk særlig frem deres lobbyvirksomhet opp i mot regjeringen:

- Hvis dere velger Harald (Schjelderup) og Marte (Mjøs Persen), er det bra for Bergen, men ikke så bra for meg. De er veldig hyggelig, men sta, og jeg vet at de hele tiden vil ringe og mase på meg på vegne av bergenserne.

Og akkurat Bybanen blir et hyppige «mase-tema», skal vi tro Schjelderup.

- Vi har vært veldig tydelig på at staten bør finansiere minst 50 prosent av bybaneutbyggingen, og vi er glad for at Ap har vedtatt et kollektivløft, sier Schjelderup.

Her bryter Stoltenberg inn:

- Og det var nettopp Harald som gikk i bresjen for dette vedtaket!

- Mer bompenger
Selv om Jens Stoltenberg ikke kunne komme med noen konkrete løfter under sin bergensvisitt, har Schjelderup klare forventninger fra sine partifeller i Oslo.

- Vi forventer midler til Bybanen allerede i høstens statsbudsjett. Men det store løftet kommer nok i Nasjonaltransportplan om to år.

- Er du skuffet over at Stoltenberg ikke kan komme med noen konkrete løfter?

- Nei. Det er vanlig at byrådet og regjeringen kommer med noen smålekkasjer i forhold til budsjettet, men at han ikke kan komme med noen så store løfter her og nå - selv i disse valgtider, forstår jeg. Valget er viktig, men vi skal drive politikk også etter at valget er over, sier han.

Men selv om Schjelderup forventer statlige midler og har fått gode signaler om nettopp dette, er han klar på at den menige bergenser må betale sin del av kaken.

- Om staten bidrar med 50 eller 70 prosent, må vi betale resten lokalt.

Og i klartekst betyr det høyere bompengesatser – et ømt tema i disse valgdager.

- Ap ønsker vekst og utvikling i kollektivtrafikken i Bergen, og da må det til.

Denne saken er levert av Bergensavisen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere