Gå til sidens hovedinnhold

Jenta: Det har gått mye rykter

Fortalte om en vanskelig tid etter anmeldelsen, der hun følte at mange i bygda vendte henne ryggen. FØLG VÅR LIVEDEKNING

HTML EMBED

LILLEHAMMER (Nettavisen, NTB): Etter to intense dager i retten, hvorav dag to måtte avsluttes tidligere fordi den fornærmede 16-åringen gjentattte ganger brøt sammen, begynte jenta på nytt å forklare seg for åpen rettsal torsdag.

Rettssalen er som tidligere dager fylt til randen med publikum og pressefolk. Jenta møtte opp 08.15 med sin bistandsadvokat. Hun så frisk og opplagt ut.

Etter fornærmedes ønske, inntok overgrepstiltalte Rune Øygard torsdag en annen plass i rettsalen, slik at han er utenfor jentas synsvidde. Dette gjøres for å hindre flere sammenbrudd.

Irritert forsvarer
En tydelig irritert forsvarer Mette Yvonne Larsen reagerte på at det var gjennom mediene hun fikk lese om ønsket om at Øygard skulle flytte seg. Hun sa hun gjerne skulle sett at bistandsadvokaten hadde tatt kontakt med henne direkte.

- Jeg liker ikke lese om slike ting i media. Jeg er her i Lillehammer. Jeg har telefon, sa hun.

- Mange har vendt meg ryggen
Etter at Larsen var ferdig med sin eksaminasjon, hadde jentas bistandsadvokat Nina Braathen Hjortdal flere spørsmål.

Hun spurte blant annet om jentas tid på skolen og i bygda etter anmeldelsen.

- Det har vært vanskelig. Jeg har slitt på skolen. Det er mange som har vendt ryggen mot meg, sa hun og fortalte at flere hadde slettet henne som Facebook-venn.

Jenta fortalte at det går mye rykter på skolen og at hun ikke stoler på skolens rektor.

- Rektor har sagt at på skolen er han her for meg, men på fritiden er han Runes venn. Rektor har også pratet mye med klassen min om hva som skjer og hva slags posisjon han har. Han sier jeg kan stole på han, men det klarer jeg ikke.

Hun fortalte at hun har opplevd det som vanskelig at tiltalte gikk ut i mediene med sin versjon av saken. Hun sa hun følte at mange hadde bestemt seg for å ikke tro på hennes versjon.

- Det var en del griseprat
- Jeg og Rune hadde et kjæresteforhold, egentlig. Han var ikke noe farsfigur, forklarte fornærmede da hun ble bedt om å si mer om forholdet og alle turene hun var med på.

Videre forklarte hun seg kort om beskjedene som skal ha blitt sendt på skype:

- Han har sett overkroppen min. Det er en del griseprat, sa jenta på spørsmål om hva som kunne bli funnet i loggene.

Vil bore i jentas forklaring
Det var ventet at Larsen ville bore mer i de delene av jentas forklaring hun mener stemmer dårlig overens med andre funn politietterforskerne har gjort.

Det strides blant annet om jentas forklaring i forhold til det påståtte første overgrepet, underlivsbildene, nakenbildene, alkoholserveringen på Øygards hytte, internettsporene og de mange tekstmeldingene som skal ha blitt sendt.

Tiltalen mot Øygard bygger i stor grad på forklaringen jenta har gitt om hvordan hun befant seg i et slags kjæresteforhold, med en ikke uvesentlig seksuell komponent, med den 36 år eldre mannen. Forsvaret ønsker derfor å svekke hennes forklaring så mye som mulig i forsøket på å etablere tilstrekkelig tvil til at ordføreren må frikjennes.

Etter en kort runde med oppfølgingsspørsmål fra aktoratet, er det duket for Øygards forklaring. Det kan fort drøye til etter lunsj før han får innta vitneboksen.

Mest lest på Nettavisen:

HTML EMBED
Reklame

Comfyballs tømmer lageret: Halv pris på alle boksere

Kommentarer til denne saken