RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Jenta som ikke fikk seile

Foto: CORNE VAN DER STELT (AP)
Sist oppdatert:
13-åringen fikk fredag beskjed om at hun ikke får lov til å dra ut på en jordomseiling alene.

Laura Dekker fikk mye oppmerksomhet etter at foreldrene kunne miste foreldreretten fordi de ville la henne seile jorden rundt – helt alene.

Fredag har en nederlandsk rett bestemt at den 13 år gamle jenta ikke får lov til å dra ut denne jordomseilingen. Det melder nyhetsbyrået AP.

Må samarbeide med barnevernet
Ifølge rettsbestemmelsen heter det at foreldrene, fra nå av, er nødt til å diskutere alle viktige bestemmelser angående Laura med barnevernet.

«Dette betyr også at jenta ikke kan dra ut på jordomseilingen, uten at foreldrene har blitt enige med barnevernet om det», heter det videre.

13-åringen var ikke i retten da dommen fra de tre dommerne ble lest opp. Det var derimot jentas far, men verken han eller familiens advokat har kommentert innholdet så langt.

Ekstra etterforskning
For å få belyst problemstillingen ytterligere har retten bestilt en etterforskning av saken.

- Vi er fornøyd med denne avgjørelsen, sier Richard Bakker, talsmann fra Council for Child Protection.

Han appellerer nå til faren om å samarbeide i forhold til etterforskningen og sikkerheten rundt Laura.

Foreldrene, som nå har delvis mistet foreldreretten, skal ha født jenta på om bord en båt utenfor kysten av New Zealand under en verdensomseiling gjennomført av foreldrene.

Laura har vært en aktiv seiler siden hun var seks år og ville gjerne bli den yngste seileren til å navigere seg rundt jorden i en 26 fot (8 meter) lange båten Guppy. Seilturen skulle finansieres av sponsorer.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere