*Nettavisen* Nyheter.

Jente (10) tvunget i grøfta og kledd naken

Truet for penger og kledd naken av mann utenfor ungdomsskole.

28.08.09 09:44

Den ti år gamle jenta skal i følge Telemarksavisa ha vært på vei til butikken for å pante plasker da hun ble utsatt for hendelsen.

Ifølge avisa skal mannen først ha truet jenta for penger, men da hun sa hun bare hadde 30 kroner presset han den 10 år gamle jenta ned i grøfta ved gang- og sykkelveien utenfor Kongerød ungdomsskole i Skien, og kledde av henne nedentil.

Et forbipasserende vitne oppdaget hva som skjedde, og fikk avverget situasjonen.

Elever ble vitner
Flere av elevene ved ungdomsskolen fikk med seg det som skjedde utenfor skolen. Det bekrefter konstituert rektor ved skolen, Tor Gundersen overfor TA.

- Elever som hadde skiftet fra gymtimen, kom ut av garderoben og fikk se hva som hadde skjedd. Noen av dem har reagert sterkt på hendelsen, sier Gundersen. Han vil ikke kommentere detaljer rundt hva elevene opplevde av hensyn til politiets etterforskning.

Rektoren kontaktet politiet og skolen jenta er elev ved, skriver avisa.

Kjenning fra tidligere
Mannen som er siktet for overgrepet er kjent av både skolen og nærmiljøet fra tidligere.

Ifølge Telemarksavisa har ingen av elevene ved skolen uttrykt frykt for at de selv skal bli utsatt for liknende overgrep, men mange var ifølge rektoren opptatt av hvordan det går med den 10 år gamle jenta.

- Dette forteller meg at vi må følge ekstra nøye med. Vi må i større grad holde ører og øyne åpne. Dette var ikke en av våre elever, men det kunne det fort vært, sier rektoren.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag