*Nettavisen* Nyheter.

Jente (12) alvorlig skadet under lek

Under intensiv behandling etter lek ved barneskole i Balsfjord.

26.05.11 21:25

En 12 år gammel jente ble tidligere i dag alvorlig skadet da en skolepult veltet og traff jenta i hodet. Hendelsen skjedde under lek i et friminutt ved Nordkjosbotn barneskole i Balsfjord kommune, skriver nordlys.no.

Jentas tilstand ble først beskrevet som kritisk og uavklart, men har i 1830-tiden i kveld blitt vurdert til å være alvorlig, men stabil. 12-åringen får i øyeblikket intensiv behandling, og legene forventer å kunne si mer om situasjonen hennes neste dag.

Ansvarlig lærer kom til umiddelbart etter ulykken og fikk satt i gang de nødvendige tiltakene samt kontaktet ambulanse. Jenta ble så transportert til UNN i ambulanse. Vakthavende pressekontakt ved UNN, Jan Fredrik Frantzen, beskrev da jentas tilstand som kritisk og uavklart.

Rektor Britt Birkely ved Nordkjosbotn barneskole er dypt sjokkert og beskriver det hele som et dypt tragisk uhell.

- Hendelsen skjedde under lek i matfriminuttet. Jenta forsøkte å nå tak i en annen elev og grep da tak i en skolepult. Pulten tippet over og traff 12-åringen i hodet. Læreren som hadde oppsyn i matfriminuttet hørte rabalderet og kom til umiddelbart. Deretter ble ambulanse og politi kontaktet.

Birkely forteller at hun aldri har opplevd noe lignende i de fem årene hun har vært rektor ved skolen.

- Dette har satt et sterkt preg på hele skolen. Vi er en liten skole med rundt 120 elever hvor alle kjenner alle. Den inntrufne ulykken har rammet som et sjokk for både elever og ansatte. Kommunens kriseteam har utover dagen hatt samtaler med både elever og ansatte, og informasjon om den inntrufne ulykken har blitt sendt ut til alle foresatte ved skolen.

Politiet har vært på stedet og foretatt rutinemessige undersøkelser og avhør. Arbeidstilsynet har også blitt varslet i saken.

Les flere saker hos Nordlys her.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag