Jente (12) ble overført til Oslo universitetssykehus etter drukningsulykke i Molde

UAVKLART: Tilstanden til jenta som havnet under vannet i Fjellbrudammen var fredag ettermiddag fortsatt uavklart. 

UAVKLART: Tilstanden til jenta som havnet under vannet i Fjellbrudammen var fredag ettermiddag fortsatt uavklart.  Foto: Kjell Langmyren (Romsdals Budstikke/NTB scanpix)

Jenta som havnet under vannet i Fjellbrudammen utenfor Molde torsdag, har blitt sendt videre til Oslo universitetssykehus.

12.07.19 21:40

Politiet fikk den første meldingen om at to barn hadde havnet under vannet klokken 18.32 torsdag. En av dem kom seg på land med hjelp, mens den andre ikke ble lokalisert med en gang.

Jenta som ble funnet i vannet er tolv år gammel. Hun ble fløyet til St. Olavs hospital i Trondheim etter at det ble utført hjerte- og lungeredning på stedet.

Marit Kvikne, kommunikasjonsdirektør ved St. Olavs hospital, opplyser til NRK fredag kveld at jenta er sendt videre til Oslo universitetssykehus.

Natt til fredag var tilstanden kritisk, men stabil. Fredag formiddag klokken 10.25 fikk NTB opplyst at tilstanden er uavklart.

– Tilstanden er fortsatt uavklart, sa kommunikasjonsdirektør Marit Kvikne ved sykehuset.

Den yngste jenta (7) som kom seg opp først, var bevisst og ble torsdag fraktet til sykehuset i Molde og senere fraktet til Ålesund sykehus med helikopter.

Helse Møre og Romsdal sier til Romsdals Budstikkeat tilstanden hennes er stabil, og at hun har sluppet fra ulykken med lette skader.

(©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.